Recepti 8775 prikaza 19. travnja 2019.

Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry

Getty Images
Mary Berry baš zna uživati u životu, a uz njene recepte od čistog hedonizma i nas dijeli samo 40-ak minuta.

Pripremite jednostavan krumpir s češnjakom i maslacem – savršeno mekan iznutra, a hrskav izvana. Marry ga obično poslužuje uz janjetinu, no dobro će se sljubiti s različitim vrstama mesa. Dodajte malo sezonskog povrća pripremljenog na maslacu, napravite miješanu salatu i uživajte!

 

Možda vas zanima... Proljeće na tanjuru: Grilane šparoge Mary Berry Recepti

 

Sastojci:

  • 1,2 kg krumpira
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 2-3 režnja češnjaka
  • Sol
  •  

Priprema:

  1. Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice veličine 2-3 centimetra.
  2. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i držite lim unutra kako bi se zgrijao.
  3. Krumpire prebacite u veću posudu, prelijte vodom, posolite i stavite na vatru. Kad proključa kuhajte još 3 minute, a potom procijedite. Vratite ih u posudu u kojoj ste ih kuhali, poklopite, protresite i ostavite nekoliko minuta.
  4. Potom prelijte uljem, rasporedite po zagrijanom limu i pecite 20-ak minuta.
  5. Potom dodajte maslac, zgnječeni češnjak i sol. Promiješajte i vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.

 

Možda vas zanima... Kruščići Mary Berry za najbolja druženja Recepti

 

Znat ćete da su spremni za posluživanje kada poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.