Recepti 21. siječnja 2020.

Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Mary Berry baš zna uživati u životu, a uz njene recepte od čistog hedonizma i tebe dijeli samo 40-ak minuta.

Pripremi jednostavan krumpir s češnjakom i maslacem – savršeno mekan iznutra, a hrskav izvana. Marry ga obično poslužuje uz janjetinu, no dobro će se sljubiti s različitim vrstama mesa. Dodaj malo sezonskog povrća pripremljenog na maslacu, napravi miješanu salatu i uživaj!

 

Možda vas zanima... Proljeće na tanjuru: Grilane šparoge Mary Berry Recepti

 

Sastojci:

  • 1,2 kg krumpira
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 2-3 režnja češnjaka
  • Sol

Priprema:

  1. Krumpir operi, oguli i nareži na kockice veličine 2-3 centimetra.
  2. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i drži lim unutra kako bi se zgrijao.
  3. Krumpire prebaci u veću posudu, prelij vodom, posoli i stavite na vatru. Kad proključa kuhaj još tri minute, a potom procijedi. Vrati ih u posudu u kojoj si ih kuhala, poklopi, protresi i ostavi nekoliko minuta.
  4. Potom prelij uljem, rasporedi po zagrijanom limu i peci 20-ak minuta.
  5. Dodaj maslac, zgnječeni češnjak i sol. Promiješaj i vrati u pećnicu na još 10-ak minuta.

 

Možda vas zanima... Kruščići Mary Berry za najbolja druženja Recepti

 

Znat ćeš da su spremni za posluživanje kada poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.