gastro postao
Isprobaj nevjerojatno kremastu i osvježavajuću juhu od graška i mente po receptu gastro dive Mary Berry
Britanska gastro spisateljica i omiljena televizijska ličnost, Mary Berry na svojoj web stranici rado dijeli svoje najdraže recepte - poput ove zelene juhe. Glavni su sastojci mladi grašak i menta, a društvo im prave i luk, temeljac i maslac.
Priprema će ti oduzeti 20-ak minuta, a lagana juha poslužit će kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.
Mary Berry napominje kako u juhi možeš uživati i sljedećeg dana, a prikladna je i za zamrzavanje. Samo je prebaci u plastičnu posudicu s poklopcem i na naljepnicu zapiši datum kuhanja.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 1 veliki luk
- 1 kg zaleđenog mladog graška
- 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
- Svežanj svježe mente
- Sol, papar
- Kiselo vrhnje
Priprema:
- Rastopi maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i pirjaj otprilike pet minuta, a zatim dodaj i grašak.
- Nakon nekoliko minuta dodaj temeljac i pusti da lagano zavrije.
- Sa stabljike skini listove i stavi ih sa strane. Stabljike stavi u tavicu i pusti da ponovno zavrije. Pokrij i kuhaj još otprilike sedam minuta, sve dok grašak ne postane mekan.
- Makni s vatre, procijedi ili izvadi stabljike mente i stavi unutra listove. Ubaci u blender ili izradi štapnim mikserom u kremastu juhu.
- Vrati u tavicu, posoli i popapri.
Možeš poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha. Dobar tek!
JESI ZA NEŠTO SLATKO? Posluži se receptima Mary Berry: