Recepti 21. veljače 2024.

Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška

Krem juha od graška
Krem juha od graška odlično prija, a posebno u kombinaciji s mentom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj nevjerojatno kremastu i osvježavajuću juhu od graška i mente po receptu slavne britanske kuharice Mary Berry...

Zbog teške hrane i neizbalansirane prehrane nedostaje ti energije, ne osjećaš se dobro i potreban ti je novi start? Ne brini, osigurali smo recepte koji će potaknuti oporavak organizma i opskrbiti ga energijom. Vrijeme je za dobar start!

Britanska gastro spisateljica i omiljena televizijska ličnost, Mary Berry rado dijeli svoje najdraže recepte - kao što je ova divno zelena juha od graška. Glavni su sastojci mladi grašak i menta,  a društvo im prave i luk, temeljac i maslac. 

 

prilozi, pire krumpir, prokuice, mrkva Možda vas zanima... Mary Berry ima čak 4 slasne verzije pire krumpira Recepti

 

Juha od graška brzo se priprema

Priprema će ti oduzeti 20-ak minuta, a lagana juha poslužit će kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera. A ako vrhnje i maslac zamijeniš veganskim inačicama te koristiš povrtni temeljac, možeš imati potpuno vegansko jelo.

Mary Berry napominje kako u ovoj juhi možeš uživati i sljedećeg dana, a prikladna je i za zamrzavanje. Samo je prebaci u plastičnu posudicu s poklopcem i na naljepnicu zapiši datum kuhanja. 

 | Author: Shutterstock Krem juha od graška grije zimi, a hladi ljeti foto: Shutterstock

Krem juha od graška

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 kg zaleđenog mladog graška
  • 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
  • svežanj svježe mente
  • sol, papar
  • kiselo vrhnje 

 

Mary Berry Možda vas zanima... Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! Špajza

 

Postupak:

  1. Rastopi maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i pirjaj otprilike pet minuta, a zatim dodaj i grašak. 
  2. Nakon nekoliko minuta dodaj temeljac i pusti da lagano zavrije. 
  3. Sa stabljike mente skini listove i stavi ih sa strane. Stabljike stavi u tavicu i pusti da ponovno zavrije. Pokrij i kuhaj još otprilike sedam minuta, sve dok grašak ne postane mekan.
  4. Makni s vatre, izvadi stabljike mente i stavi unutra listove. Ubaci u blender ili izradi štapnim mikserom u kremastu juhu.
  5. Vrati u tavicu, posoli i popapri. 
  6. Možeš poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha.

Imamo još odličnih slanih i slatkih recepata s potpisom slavne Mary Berry...

 

Možda vas zanima... Omiljeni klasik: Lazanje po receptu Mary Berry Recepti banoffee pie Možda vas zanima... Imamo recept Mary Berry za odličan kolač od banane Recepti nabujak od čokolade mary berry Možda vas zanima... Nabujak od čokolade - odličan recept Mary Berry Recepti krema od limuna, desert u čaši Možda vas zanima... Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna Recepti Cheesecake od bijele čokolade i malina Možda vas zanima... Cheesecake od bijele čokolade - recept Mary Berry Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:23 22. Veljača 2024.

    Volim ovakve juhe