Recepti 27. travnja 2021.

Krem juha od graška po receptu Mary Berry

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj nevjerojatno kremastu i osvježavajuću juhu od graška i mente po receptu gastro dive Mary Berry

Britanska gastro spisateljica i omiljena televizijska ličnost, Mary Berry na svojoj web stranici rado dijeli svoje najdraže recepte - poput ove zelene juhe. Glavni su sastojci mladi grašak i menta,  a društvo im prave i luk, temeljac i maslac. 

Priprema će ti oduzeti 20-ak minuta, a lagana juha poslužit će kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.

 

Možda vas zanima... Omiljeni klasik: Lazanje po receptu Mary Berry Recepti


Mary Berry napominje kako u juhi možeš uživati i sljedećeg dana, a prikladna je i za zamrzavanje. Samo je prebaci u plastičnu posudicu s poklopcem i na naljepnicu zapiši datum kuhanja. 

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 kg zaleđenog mladog graška
  • 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
  • Svežanj svježe mente
  • Sol, papar
  • Kiselo vrhnje 

Priprema:

  1. Rastopi maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i pirjaj otprilike pet minuta, a zatim dodaj i grašak. 
  2. Nakon nekoliko minuta dodaj temeljac i pusti da lagano zavrije. 
  3. Sa stabljike skini listove i stavi ih sa strane. Stabljike stavi u tavicu i pusti da ponovno zavrije. Pokrij i kuhaj još otprilike sedam minuta, sve dok grašak ne postane mekan.
  4. Makni s vatre, procijedi ili izvadi stabljike mente i stavi unutra listove. Ubaci u blender ili izradi štapnim mikserom u kremastu juhu.
  5. Vrati u tavicu, posoli i popapri. 

Možeš poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha. Dobar tek!

JESI ZA NEŠTO SLATKO? Posluži se receptima Mary Berry:

 

Možda vas zanima... Slastica s bananama po receptu Mary Berry Recepti Možda vas zanima... Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry Recepti Lagana krema od limuna Možda vas zanima... Lagana krema od limuna - od samo četiri sastojka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.