Gastro diva Mary Berry pire krumpir zna učiniti zanimljivim. Donosimo ti 4 kombinacije koje osobito voli...
Sljedeći put kad zaželiš pire krumpir kao prilog, pripremi veliku količinu i isprobaj različite dodatke. Berry piše kako osnovni pire krumpir možeš napraviti do 6 sati unaprijed, a preostale namirnice dodati neposredno prije serviranja.
Napravi osnovni recept pa odaberi omiljenu verziju pire krumpira
Kad pripremiš bazu, odnosno osnovni recept za pire krumpir, odaberi verziju koja ti se najviše sviđa. MI donosimo 4 odlične verzije koje predlaže Mary Berry:
- Pire krumpir sa senfom - u osnovni recept dodaju se 2 žlice senfa sa zrncima i jedna žlica dijon senfa.
- Pire krumpir s porilukom - dodaje se dinstani ili sirovi poriluk narezan na kolutiće.
- Pire krumpir s hrenom - u osnovni recept dodaje se 5 žlica hrena. Ako procijeniš da je hren dosta ljut, smanji količinu.
- Pire krumpir s mladim lukom i kiselim vrhnjem - u osnovni recept dodaje se nasjeckani mladi luk i 2 žlice kiselog vrhnja, koje se dodaje umjesto mlijeka.
Odaberi omiljenu verziju i počasti se kremastim pire krumpirom!