Recepti 18. rujna 2021.

Lagana krema od limuna - od samo četiri sastojka

STOCKFOOD Krema od limuna po receptu Mary Berry
gastro postao gastro.24sata.hr
Limun iskoristi za pripremu odlične slastice i efektno zaključi svečani ručak ili večeru...

Gastro diva Mary Berry u kuharici Classic ovu slasticu naziva "zaboravljenim favoritom". Riječ je o laganoj kremi od limuna, slatkog vina i tučenog vrhnja.

Količina je dovoljna za šest serviranja, a bit će ti potrebne lijepe staklene čaše - poput onih za martini ili možda za gin. Imaj na umu da se ova slastica treba dobro rashladiti te da je moraš pripremiti nekoliko sati ranije -  ili čak večer prije serviranja. 

 

Možda vas zanima... Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry Recepti


Sastojci:

  • 1 limun
  • 100 ml slatkog bijelog vina
  • 75 g šećera u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Pažljivo oguli koricu limuna pomagalom za guljenje krumpira pa odstrani gorkastu bijelu opnu. Potom prepolovi limun i iscijedi sok.
  2. Vino, koricu limuna i sok pomiješaj u manjoj posudi pa dodaj šećer. Kuhaj na laganoj vatri i miješaj, sve dok se šećer ne otopi. Makni s vatre pa ostavi da stoji najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi.
  3. Procijedi sirup, ali sačuvaj koricu. Nareži je na tanke trakice i ostavi da se suši na zraku.
  4. Rashlađeno slatko vrhnje izmiksaj s pripremljenim sirupom u pahuljastu kremu. 
  5. Podijeli kremu u šest čaša pa stavi u hladnjak na minimalno dva sata.

Posluži rashlađeno i dekoriraj preostalom koricom limuna. 

 

Možda vas zanima... Zagrij se uz kuhano vino po receptu Mary Berry Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.