Recepti 28. siječnja 2024.

Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna

krema od limuna, desert u čaši
Krema od limuna u preslatkim staklenkama foto: Ella Olsson/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana krema od limuna savršen je desert nakon teškog ručka ili večere. Možeš je poslužiti u čaši, ali i uz neki fini biskvit. Autorica recepta je slavna britanska kuharica Mary Berry

Ponekad je sve što nam treba neki jednostavan desert. Od nekoliko jednostavnih sastojaka, ali savršenog okusa. Baš to je ova genijalna krema od limuna - lagane teksture, puna svježine. odličan desert nakon teškog ručka ili večere!

Autorica recepta Mary Berry kaže kako je ova lagana krema od limuna "zaboravljeni favorit". Glavni sastojci su limun, slatko vino i tučeno vrhnje.

 

kolač od limuna, jamie lee curtis Možda vas zanima... Ovaj kolač od limuna slavna glumica peče cijeli svoj život Recepti

 

Količina je dovoljna za 6 porcija, a bit će ti potrebne lijepe staklene čaše u kojima ju možeš servirati, no i lijepe zdjelice bit će odlične. Naravno, odlična ideja za posluživanje ove kreme su i male staklenke s poklopcem.

Imaj na umu da se ova slastica treba dobro rashladiti te da je moraš pripremiti nekoliko sati ranije -  ili čak večer prije serviranja. 

 

 | Author: Fernanda Martinez/Unsplash Limun je glavni sastojak ove odlične kreme foto: Fernanda Martinez/Unsplash

Lagana krema od limuna - recept Mary Berry

Sastojci:

  • 1 limun
  • 100 ml slatkog bijelog vina
  • 75 g šećera u prahu
  • 300 ml slatkog vrhnja

Postupak:

  1. Pažljivo oguli limunovu koricu gulilicom za krumpire pa odstrani gorkastu bijelu opnu. Potom prepolovi limun i iscijedi sok.
  2. Vino, koricu limuna i sok pomiješaj u manjoj posudi pa dodaj šećer. Kuhaj na laganoj vatri i miješaj, sve dok se šećer ne otopi. Makni s vatre pa ostavi da stoji najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi.
  3. Procijedi sirup, ali sačuvaj koricu. Nareži je na tanke trakice i ostavi da se suši na zraku.
  4. Rashlađeno slatko vrhnje izmiksaj s pripremljenim sirupom u pahuljastu kremu. 
  5. Podijeli kremu u šest čaša pa stavi u hladnjak na minimalno dva sata.
  6. Posluži rashlađeno i dekoriraj preostalom limunovom koricom.

 

Bezglutenska torta od maka, limuna i bijele čokolade Možda vas zanima... Prefina torta od maka, limuna i bijele čokolade Recepti Kolač od limuna i ricotte Možda vas zanima... Nevjerojatno sočan kolač od limuna i ricotte Recepti