Ponekad je sve što nam treba neki jednostavan desert. Od nekoliko jednostavnih sastojaka, ali savršenog okusa. Baš to je ova genijalna krema od limuna - lagane teksture, puna svježine. odličan desert nakon teškog ručka ili večere!
Autorica recepta Mary Berry kaže kako je ova lagana krema od limuna "zaboravljeni favorit". Glavni sastojci su limun, slatko vino i tučeno vrhnje.
Količina je dovoljna za 6 porcija, a bit će ti potrebne lijepe staklene čaše u kojima ju možeš servirati, no i lijepe zdjelice bit će odlične. Naravno, odlična ideja za posluživanje ove kreme su i male staklenke s poklopcem.
Imaj na umu da se ova slastica treba dobro rashladiti te da je moraš pripremiti nekoliko sati ranije - ili čak večer prije serviranja.
Lagana krema od limuna - recept Mary Berry
Sastojci:
- 1 limun
- 100 ml slatkog bijelog vina
- 75 g šećera u prahu
- 300 ml slatkog vrhnja
Postupak:
- Pažljivo oguli limunovu koricu gulilicom za krumpire pa odstrani gorkastu bijelu opnu. Potom prepolovi limun i iscijedi sok.
- Vino, koricu limuna i sok pomiješaj u manjoj posudi pa dodaj šećer. Kuhaj na laganoj vatri i miješaj, sve dok se šećer ne otopi. Makni s vatre pa ostavi da stoji najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi.
- Procijedi sirup, ali sačuvaj koricu. Nareži je na tanke trakice i ostavi da se suši na zraku.
- Rashlađeno slatko vrhnje izmiksaj s pripremljenim sirupom u pahuljastu kremu.
- Podijeli kremu u šest čaša pa stavi u hladnjak na minimalno dva sata.
- Posluži rashlađeno i dekoriraj preostalom limunovom koricom.