Recepti Desert 19. veljače 2025.

Cheesecake od bijele čokolade - recept Mary Berry

Desert
35 MIN
3 MIN
12
SREDNJE
Cheesecake od bijele čokolade i malina
Cheesecake od bijele čokolade i malina po receptu Mary Berry
foto: Olena Bohovyk/Unsplash
Klasični cheesecake je odličan, ali ovu verzije popularne Mary Berry s bijelom čokoladom (i malinama!) ćeš obožavati

Cheesecake od bijele čokolade i malina po receptu slavne Mary Berry jednostavan je i brz za pripremu. Nećeš morati paliti pećnicu i bit će gotov za samo 30 minuta. 

Preporučujemo da ga napraviš dan ranije, dobro ohladiš i dekoriraš neposredno prije serviranja. Umjesto malina možeš upotrijebiti i jagode ili kupine, ovisno o tome što ti se nađe pri ruci. Uz to, obavezno upotrijebi nezaslađeno slatko vrhnje kako torta ne bi bila preslatka. 

Mary Berry Možda vas zanima... Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! Špajza Cheesecake od bijele čokolade i malina | Author: Olena Bohovyk/Unsplash Cheesecake od bijele čokolade i malina po receptu Mary Berry foto: Olena Bohovyk/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Cheesecake od bijele čokolade i malina
35 MIN
pripreme
3 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Digestive keksi 150 g
  • Maslac 75 g
  • Mascarpone 250 g
  • Vrhnje za šlag 300 ml
  • Bijela čokolada 200 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Maline 400 g
Postupak
  1. Namasti kalup promjera 20 cm maslacem, a zatim ga obloži s papirom za pečenje.


  2. Kekse samelji u sjeckalici dok ne dobiješ teksturu pijeska. U međuvremenu otopi maslac u lončiću,

    dodaj ga u kekse i dobro poveži. Sada tu smjesu stavi na dno kalupa i dobro je utisni sa žlicom. Stavi u frižider da očvrsne.


  3. Rastopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća i da u posudu ne upadne nijedna kapljica vode. Stavi je sa strane.


  4. U drugoj zdjeli umuti mascarpone s vanilijom i vrhnjem za šlag. Kada dobiješ lijepu ujednačenu smjesu, lagano u to umiješaj čokoladu. Pazi da ne miksaš previše, smjesa mora biti pjenasta i lagana.


  5. Za umak od malina, pola količine malina (možeš koristiti i svježe i zamrznute, ovisno koje su ti dostupne) smiksaj u blenderu, a zatim sitom ukloni sjemenke.


  6. Pola smjese od mascarponea ulij u kalup na kekse, napravi par plitkih udubina sa žlicom i u to stavi malo umaka od maline. Ostavi malo za dekoraciju kasnije. 


  7. U kalup ulij ostatak smjese od mascarponea i izravnaj površinu. Pokrij kalup prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem 6 sati, idealno preko noći.


  8. Nakon što se torta ohladila, nožem pređi po rubu kalupa kako bi odvojila rubove torte. Makni kalup pa na vrh torte poslaži ostatak malina i prelij s ostatkom umaka od maline. U slast!


nabujak od čokolade mary berry Možda vas zanima... Nabujak od čokolade - odličan recept Mary Berry Recepti krema od limuna, desert u čaši Možda vas zanima... Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna Recepti banoffee pie Možda vas zanima... Kolač od banana - recept Mary Berry Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:49 19. Veljača 2024.

    preklrasno mmmmm