Recepti Desert 26. prosinca 2024.

Nabujak od čokolade - odličan recept Mary Berry

Desert
12 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
nabujak od čokolade mary berry
Nabujak od čokolade mary berry
foto: Instagram @madamedessert.de; PA/PIXSELL
Vrijeme je da iskoristiš kalupiće za nabujak i razveseliš svoje najdraže mirisnim desertom po receptu gastro dive Mary Berry. Napravi po njezinom receptu ovaj genijalan nabujak od čokolade!

U redakciji imamo nekoliko odličnih kuharica, ali kad nam nedostaje inspiracije obično se izgubimo u gomili recepata iz "Velike obiteljske" kuharice slavne Britanke Mary Berry. Ovog smo puta naletjeli na slatki klasik prikladan za baš svaku priliku – genijalan nabujak od čokolade.

Imaj na umu da je količina dovoljna za 4 osobe

mary berry Možda vas zanima... Mary Berry ima super savjete za večeru bez stresa Špajza

mary berry | Author: PA/PIXSELL Mary Berry foto: PA/PIXSELL  | Author: Instagram @madamedessert.de Čokoladni nabujak - raskošan i neodoljiv foto: Instagram @madamedessert.de

Ne gasi ekran dok kuham

Nabujak od čokolade - recept Mary Berry
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Čokolada 125 g
  • Voda 2 žlica
  • Mlijeko 300 ml
  • Maslac 50 g
  • Ekstrakt vanilije
  • Šećer 50 g
  • Brašno 45 g
  • Žumanjak 4 kom
  • Bjelanjak 5 kom
  • Šećer u prahu
Postupak
  1. Rastopi čokoladu sa 2 žlice vode i malo mlijeka na laganoj vatri. Miješaj sve dok se ne rastopi, a zatim dodaj i ostatak mlijeka. 


  2. U tavici zagrij maslac, dodaj brašno i miješajući kuhaj otprilike minutu. Makni s vatre pa postepeno ulij mješavinu čokolade i mlijeka. Smjesu zakuhaj i miješaj sve dok se ne zgusne.


  3. U smjesu umiješaj ekstrakt vanilije i šećer, makni s vatre i pusti da se ohladi.


  4. U ohlađenu smjesu umuti žumanjke.


  5. Kalupe namasti s malo maslaca te pobrašni.


  6. Bjelanjke izmiksaj u čvrsti snijeg i postepeno ga dodaj u smjesu čokolade i žumanjaka. 


  7. Rasporedi smjesu u 4 kalupa od 300 ml.


  8. Peci 40-45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva, sve dok nabujci ne narastu i ne postanu čvrsti.


  9. Nabujak od čokolade posluži odmah, posut šećerom u prahu.


Kad pri pečenju kolača nešto krene krivo, tražimo savjet Mary Berry...

Mary Berry Možda vas zanima... Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! Špajza prhko tijesto Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za prhko tijesto Recepti