Pohana piletina s punjenjem na potpuno drugačiji način!

Darko Debić
Pohanu piletinu sigurno ste pohali stotine puta, ali na ovaj način sigurno niste. Gastro bloger Darko Debić dosjetio se lukavog načina kako od krumpira i piletine napraviti smjesu za pohanje, a u nastavku saznajte zašto je ovo jelo nazvao Piletina iznenađenja
Vidi originalni članak

Pohana piletina? Da... no drugačija! Hrskava izvana, mekana iznutra i još sir u sredini, ne može bolje. Uz ovo jelo dovoljna ti je zdjela salate, jer prilog je već u pohancima. Darko Debić (Samo jedan griz) je krumpir pomiješao s kuhanim mesom Međimurskog pileta vrhunske kvalitete i provjerenog porijekla te je dobio smjesu nalik onoj za krokete, a u sredinu je 'sakrio' slasni topivi sir i sve to omotao oko kosti da izgleda kao batak. 

Kada osoba zagrize 'batak' shvatit će da se unutra krije sir pa otuda naziv Piletina iznenađenja! Kako točno izgleda sam postupak i što vam je sve od sastojaka potrebno za pripremu ovog jela, saznajte u nastavku članka.

Piletina iznenađenja 

Vrijeme pripreme: 30-60 min
Broj osoba: 3-4

Sastojci: 

  • 8 kom pilećih bataka Međimursko pile
  • 700 g krumpira 
  • 2 pune žlice ribanog parmezana (ili nekog drugog sira)
  • 1 mladi luk, sitno nasjeckan
  • 1 žličica ljutog senfa 
  • sol 
  • papar 
  • čili
  • kumin u prahu
  • 150 g cheddar sira za punjenje (ili neki drugi lakše topivi sir) 

Za paniranje:

  • 1 jaje
  • glatko brašno 
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje 

Priprema:

1. Piletini skinuti kožu. Na ugrijanu duboku tavu staviti žlicu ulja, prepržiti pileće batke s obje strane, posoliti i doliti malo vode. Poklopiti i lagano pirjati dok meso ne omekša.

2. Maknuti meso s vatre, pustiti ga da se ohladi, odvojiti od kostiju i natrgati na manje komade. Sačuvati kosti.

3. U međuvremenu skuhati oguljeni, na kockice narezani krumpir u slanoj vodi, ocijediti ga i ostaviti minutu dvije kako bi voda isparila. Usitniti vilicom u grubi pire krumpir.

4. U zdjelu staviti meso, krumpir, dodati ribani parmezan, mladi luk, senf, sol, papar, čili i kumin. Sve lijepo sjediniti, podijeliti smjesu na 8 loptica, lagano ih stisnuti u disk, na svaki staviti kost, cheddar sir i oblikovati u batak.

5. Uvaljati u brašno, jaja i krušne mrvice. Pržiti u dubokom ulju. Za kraj poslužiti uz salatu.

Dobar tek!

Međimursko pile ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec. Međimursko pile je više od samog proizvoda s vrhunskom kvalitetom domaćeg porijekla koje pruža najbolji mogući užitak u jelu. PP Pipo Čakovec prvi je i jedini hrvatski proizvođač koji je certificirao uzgoj pilića bez antibiotika. Osim certifikata „Antibiotic free“  Perutnina Ptuj PIPO Čakovec dobila je još jednu oznaku „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost viskom standardima proizvodnje.

Pronađite svoje omiljene proizvode među širokim izborom svježe piletine i pilećih proizvoda.

Posjeti Gastro.hr