Recepti Najukusniji recepti s piletinom 08. ožujka 2023.

Pohana piletina s punjenjem na potpuno drugačiji način!

foto: Darko Debić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pohanu piletinu sigurno ste pohali stotine puta, ali na ovaj način sigurno niste. Gastro bloger Darko Debić dosjetio se lukavog načina kako od krumpira i piletine napraviti smjesu za pohanje, a u nastavku saznajte zašto je ovo jelo nazvao Piletina iznenađenja

Pohana piletina? Da... no drugačija! Hrskava izvana, mekana iznutra i još sir u sredini, ne može bolje. Uz ovo jelo dovoljna ti je zdjela salate, jer prilog je već u pohancima. Darko Debić (Samo jedan griz) je krumpir pomiješao s kuhanim mesom Međimurskog pileta vrhunske kvalitete i provjerenog porijekla te je dobio smjesu nalik onoj za krokete, a u sredinu je 'sakrio' slasni topivi sir i sve to omotao oko kosti da izgleda kao batak. 

Kada osoba zagrize 'batak' shvatit će da se unutra krije sir pa otuda naziv Piletina iznenađenja! Kako točno izgleda sam postupak i što vam je sve od sastojaka potrebno za pripremu ovog jela, saznajte u nastavku članka.

Piletina iznenađenja 

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Vrijeme pripreme: 30-60 min
Broj osoba: 3-4

Sastojci: 

  • 8 kom pilećih bataka Međimursko pile
  • 700 g krumpira 
  • 2 pune žlice ribanog parmezana (ili nekog drugog sira)
  • 1 mladi luk, sitno nasjeckan
  • 1 žličica ljutog senfa 
  • sol 
  • papar 
  • čili
  • kumin u prahu
  • 150 g cheddar sira za punjenje (ili neki drugi lakše topivi sir) 

Za paniranje:

  • 1 jaje
  • glatko brašno 
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje 

Priprema:

1. Piletini skinuti kožu. Na ugrijanu duboku tavu staviti žlicu ulja, prepržiti pileće batke s obje strane, posoliti i doliti malo vode. Poklopiti i lagano pirjati dok meso ne omekša.

 | Author: Perutnina Ptuj foto: Perutnina Ptuj

2. Maknuti meso s vatre, pustiti ga da se ohladi, odvojiti od kostiju i natrgati na manje komade. Sačuvati kosti.

3. U međuvremenu skuhati oguljeni, na kockice narezani krumpir u slanoj vodi, ocijediti ga i ostaviti minutu dvije kako bi voda isparila. Usitniti vilicom u grubi pire krumpir.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

4. U zdjelu staviti meso, krumpir, dodati ribani parmezan, mladi luk, senf, sol, papar, čili i kumin. Sve lijepo sjediniti, podijeliti smjesu na 8 loptica, lagano ih stisnuti u disk, na svaki staviti kost, cheddar sir i oblikovati u batak.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

5. Uvaljati u brašno, jaja i krušne mrvice. Pržiti u dubokom ulju. Za kraj poslužiti uz salatu.

Dobar tek!

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Međimursko pile ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec. Međimursko pile je više od samog proizvoda s vrhunskom kvalitetom domaćeg porijekla koje pruža najbolji mogući užitak u jelu. PP Pipo Čakovec prvi je i jedini hrvatski proizvođač koji je certificirao uzgoj pilića bez antibiotika. Osim certifikata „Antibiotic free“  Perutnina Ptuj PIPO Čakovec dobila je još jednu oznaku „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost viskom standardima proizvodnje.

Pronađite svoje omiljene proizvode među širokim izborom svježe piletine i pilećih proizvoda.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.