Pohana piletina? Da... no drugačija! Hrskava izvana, mekana iznutra i još sir u sredini, ne može bolje. Uz ovo jelo dovoljna ti je zdjela salate, jer prilog je već u pohancima. Darko Debić (Samo jedan griz) je krumpir pomiješao s kuhanim mesom Međimurskog pileta vrhunske kvalitete i provjerenog porijekla te je dobio smjesu nalik onoj za krokete, a u sredinu je 'sakrio' slasni topivi sir i sve to omotao oko kosti da izgleda kao batak.
Kada osoba zagrize 'batak' shvatit će da se unutra krije sir pa otuda naziv Piletina iznenađenja! Kako točno izgleda sam postupak i što vam je sve od sastojaka potrebno za pripremu ovog jela, saznajte u nastavku članka.
Piletina iznenađenja
Vrijeme pripreme: 30-60 min
Broj osoba: 3-4
Sastojci:
- 8 kom pilećih bataka Međimursko pile
- 700 g krumpira
- 2 pune žlice ribanog parmezana (ili nekog drugog sira)
- 1 mladi luk, sitno nasjeckan
- 1 žličica ljutog senfa
- sol
- papar
- čili
- kumin u prahu
- 150 g cheddar sira za punjenje (ili neki drugi lakše topivi sir)
Za paniranje:
- 1 jaje
- glatko brašno
- krušne mrvice
- ulje za prženje
Priprema:
1. Piletini skinuti kožu. Na ugrijanu duboku tavu staviti žlicu ulja, prepržiti pileće batke s obje strane, posoliti i doliti malo vode. Poklopiti i lagano pirjati dok meso ne omekša.
2. Maknuti meso s vatre, pustiti ga da se ohladi, odvojiti od kostiju i natrgati na manje komade. Sačuvati kosti.
3. U međuvremenu skuhati oguljeni, na kockice narezani krumpir u slanoj vodi, ocijediti ga i ostaviti minutu dvije kako bi voda isparila. Usitniti vilicom u grubi pire krumpir.
4. U zdjelu staviti meso, krumpir, dodati ribani parmezan, mladi luk, senf, sol, papar, čili i kumin. Sve lijepo sjediniti, podijeliti smjesu na 8 loptica, lagano ih stisnuti u disk, na svaki staviti kost, cheddar sir i oblikovati u batak.
5. Uvaljati u brašno, jaja i krušne mrvice. Pržiti u dubokom ulju. Za kraj poslužiti uz salatu.
Dobar tek!
Međimursko pile ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec. Međimursko pile je više od samog proizvoda s vrhunskom kvalitetom domaćeg porijekla koje pruža najbolji mogući užitak u jelu. PP Pipo Čakovec prvi je i jedini hrvatski proizvođač koji je certificirao uzgoj pilića bez antibiotika. Osim certifikata „Antibiotic free“ Perutnina Ptuj PIPO Čakovec dobila je još jednu oznaku „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost viskom standardima proizvodnje.
Pronađite svoje omiljene proizvode među širokim izborom svježe piletine i pilećih proizvoda.