Hrskavi popečci od krumpira i mladog luka

Laura Roman ; hrskavi popečci od krumpira i mladog luka
Hrskavi popečci brzo su gotovi, a odlično se slažu s "majonezom" od avokada...
Vidi originalni članak

U sezonske popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana. Okus možeš upotpuniti i sitno narezanom pancetom! Imaj na umu da je ova količina dovoljna je za pripremu šest popečaka. Ako imaš društvo, obavezno poduplaj sastojke.

 

La Vie Shobaine Slastan doručak od amaranta i dimljenog lososa

 

Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

Sastojci:

  • 2 krumpira srednje veličine
  • 1 mladi luk
  • 1 jaje
  • 2 žlice krumpirovog škroba
  • 2 žlice (bezglutenskog) brašna
  • 1 avokado
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica jabučnog octa
  • Sol, papar

 

LA VIE SHOBAINE Zdrava krem juha od ljubičastog batata

 

Postupak:

  1. Krumpir oguli, operi i ugrubo naribaj. U posudu s krumpirom dodaj hladne vode te ga malo isperi. Ocijedi ga među rukama i stavi u čistu posudu.
  2. Mladi luk nasjeckaj pa ga dodaj u posudu s krumpirom. Dodaj jedno jaje, sol i brašno. Sve dobro promiješaj.
  3. Trebala bi dobiti smjesu koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisne. Oblikuj šest popečaka podjednake veličine.
  4. U tavi zagrij malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, pa stavi peći popečke. Kada ih staviš u tavu, lagano ih stisni kako bi imali ravniji oblik.
  5. Peci na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadi ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.
  6. U međuvremenu, u zdjelicu dodaj avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječi ga. Dodaj maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro promiješaj.

Popečke serviraj odmah, dok su još topli. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr