Hrskavi popečci brzo su gotovi, a odlično se slažu s "majonezom" od avokada...
U sezonske popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana. Okus možeš upotpuniti i sitno narezanom pancetom! Imaj na umu da je ova količina dovoljna je za pripremu6 popečaka.Ako imaš društvo, obavezno poduplaj količinu sastojaka.
Popečci od krumpira i mladog luka
foto: Laura Roman
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci od krumpira i mladog luka
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
2
kom
Mladi luk
1
kom
Jaje
1
kom
Gustin (Kukuruzni Škrob)
2
žlica
Brašno
2
žlica
Avokado
1
kom
Maslinovo ulje
1
žlica
Jabučni ocat
1
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Krumpir oguli, operi i ugrubo naribaj. U posudu s krumpirom dodaj hladne vode te ga malo isperi. Ocijedi ga među rukama i stavi u čistu posudu.
Mladi luk nasjeckaj pa ga dodaj u posudu s krumpirom. Dodaj jedno jaje, sol i brašno. Sve dobro promiješaj.
Trebaš dobiti smjesu koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisne. Oblikuj šest popečaka podjednake veličine.
U tavi zagrij malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, pa stavi peći popečke. Kada ih staviš u tavu, lagano ih stisni kako bi imali ravniji oblik.
Peci na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadi ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.
U međuvremenu, u zdjelicu dodaj avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječi ga. Dodaj maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro promiješaj.
Popečke serviraj odmah, dok su još topli.
Popečci od krumpira i mladog luka; foto:
foto: Laura Roman