U sezonske popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana. Okus možeš upotpuniti i sitno narezanom pancetom! Imaj na umu da je ova količina dovoljna je za pripremu šest popečaka. Ako imaš društvo, obavezno poduplaj sastojke.
Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Popečci od krumpira i mladog luka; foto:
Sastojci:
- 2 krumpira srednje veličine
- 1 mladi luk
- 1 jaje
- 2 žlice krumpirovog škroba
- 2 žlice (bezglutenskog) brašna
- 1 avokado
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica jabučnog octa
- Sol, papar
Postupak:
- Krumpir oguli, operi i ugrubo naribaj. U posudu s krumpirom dodaj hladne vode te ga malo isperi. Ocijedi ga među rukama i stavi u čistu posudu.
- Mladi luk nasjeckaj pa ga dodaj u posudu s krumpirom. Dodaj jedno jaje, sol i brašno. Sve dobro promiješaj.
- Trebala bi dobiti smjesu koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisne. Oblikuj šest popečaka podjednake veličine.
- U tavi zagrij malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, pa stavi peći popečke. Kada ih staviš u tavu, lagano ih stisni kako bi imali ravniji oblik.
- Peci na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadi ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.
- U međuvremenu, u zdjelicu dodaj avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječi ga. Dodaj maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro promiješaj.
Popečke serviraj odmah, dok su još topli. Dobar tek!
Popečci od krumpira i mladog luka; foto: