Recepti Povrće 24. svibnja 2024.

Hrskavije ne može: Popečci od krumpira i mladog luka

Povrće
15 MIN
15 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Popečci od krumpira i mladog luka
Popečci od krumpira i mladog luka
foto: Laura Roman
Hrskavi popečci brzo su gotovi, a odlično se slažu s "majonezom" od avokada...

U sezonske popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana. Okus možeš upotpuniti i sitno narezanom pancetom! Imaj na umu da je ova količina dovoljna je za pripremu 6 popečaka. Ako imaš društvo, obavezno poduplaj količinu sastojaka.

Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 | Author: Laura Roman Popečci od krumpira i mladog luka foto: Laura Roman

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci od krumpira i mladog luka
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krumpir 2 kom
  • Mladi luk 1 kom
  • Jaje 1 kom
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 2 žlica
  • Brašno 2 žlica
  • Avokado 1 kom
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Jabučni ocat 1 žličica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Krumpir oguli, operi i ugrubo naribaj. U posudu s krumpirom dodaj hladne vode te ga malo isperi. Ocijedi ga među rukama i stavi u čistu posudu.


  2. Mladi luk nasjeckaj pa ga dodaj u posudu s krumpirom. Dodaj jedno jaje, sol i brašno. Sve dobro promiješaj.


  3. Trebaš dobiti smjesu koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisne. Oblikuj šest popečaka podjednake veličine.


  4. U tavi zagrij malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, pa stavi peći popečke. Kada ih staviš u tavu, lagano ih stisni kako bi imali ravniji oblik.


  5. Peci na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadi ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.


  6. U međuvremenu, u zdjelicu dodaj avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječi ga. Dodaj maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro promiješaj.


  7. Popečke serviraj odmah, dok su još topli.


    Popečci od krumpira i mladog luka



 | Author: Laura Roman Popečci od krumpira i mladog luka; foto: foto: Laura Roman

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.