Princes krafne? Ne, ovo su princes labudovi!

Ove princezice jednostavne su za pripremu i, vjerujte nam - jako ukusne!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Za kremu:

  • 300 ml mlijeka
  • 3 žumanjca
  • 3 žlica šećera
  • 3 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml slatkog vrhnja

Za krafne:

  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 3 jaja
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Vodu i ulje staviti da provriju, dodati brašno (maknuti s vatre) i miješati. (Smjesa treba biti gusta.) Ostaviti da se hladi.
  2. Krema: Mlijeko staviti da provrije. (200 ml) U drugoj zdjeli umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno i ostatak mlijeka.(100 ml) Miješati pjenjačom da nema grudica. Dodati smjesu u mlijeko i nastaviti miješati dok se ne skuha (zgusne). Staviti da se hladi.
  3. U prvu smjesu (mlaku) miksanjem dodavati jedno po jedno jaje. Na pleh staviti papir za pečenje kojeg smo fiksirali s uljem. U špricu staviti smjesu za krafne i napraviti oblike po izboru. Peći 20 minuta na 200 stupnjeva uz ventilator. Ne otvarati pećnicu!
  4. Krema: Slatko vrhnje izmiksati u šlag. Pola te smjese dodati u ohlađenu kremu (izmiksati). Napuniti krafne i ukrasiti ih.
Posjeti Gastro.hr