Pripremite zalihe domaćeg likera od višanja

Thinkstock
Iskoristite sezonu višanja i pripremite nekoliko bočica ukusnog likera koji će vas grijati kroz cijelu jesen i zimu...
Vidi originalni članak

Postupak traje otprilike pola sata, a višnje u šljivovici trebaju stajati mjesec i pol dana. Nakon toga trebate samo procijediti i isprobati svoj domaći liker.

Višnje nikako nemojte baciti jer su vrlo ukusne i lako se mogu iskoristiti u pripremi različitih deserata. Mi smo ih ukomponirali u Pavlovu i nekoliko slastica s tamnom čokoladom. Čisti užitak!

 

Vikend uživanje! Genijalno: Pet sjajnih likera iz samo jedne boce votke

 

Sastojci:

  • 1,5 kg višanja
  • 1 litra šljivovice
  • 1 litra vode
  • 1 kg šećera
  • 1 štapić vanilije
  • Nekoliko klinčića
  • Korica 1 limuna

Priprema:

  1. Oprane i posušene višnje položite u veliku staklenku u slojeve. Svaki sloj pošećerite i dodajte dio ostalih začina. Postupak ponavljajte sve dok u staklenku ne posložite sve višnje.
  2. Rakiju pomiješajte s litrom vode i zalijte višnje. 
  3. Držite zatvorenu staklenku na suncu šest tjedana, a zatim procijedite liker.
  4. Spremite u dobro očišćene bočice s poklopcem.

 

Posjeti Gastro.hr