Svi volimo višnjevac! Iskoristi sezonu višanja i pripremi nekoliko bočica ovog ukusnog likera koji će te grijati cijelu jesen i zimu...
Ovih dana vidjeli smo nekoliko balkona na kojima se 'sunčaju' višnje i odlučili - pravo je vrijeme da i mi napravimo domaći višnjevac, taj divan liker od višanja koji uvijek dobro dođe za poklon ili pak kad dođu gosti. A ionako imamo najbolji recept!
Postupak traje otprilike pola sata, a višnje u šljivovici trebaju stajati mjesec i pol dana. Nakon toga trebaš samo procijediti dobiveni liker i isprobati svoj domaći liker.
Višnje nikako nemoj baciti jer su vrlo ukusne i lako se mogu iskoristiti u pripremi različitih deserata. Mi smo ih ukomponirali u Pavlovu i nekoliko slastica s tamnom čokoladom. Čisti užitak!
Oprane i posušene višnje položi u veliku staklenku u slojeve. Svaki sloj pošećeri i dodajte dio ostalih začina. Postupak ponavljaj sve dok u staklenku ne posložiš sve višnje i ne potrošiš sve ostale sastojke.
Rakiju pomiješaj s litrom vode i zalij višnje.
Dobro zatvorenu staklenku drži na suncu 6 tjedana, a zatim procijedi liker.
Spremi u dobro očišćene bočice s kvalitetnim, nepropusnim čepom.
Višnjevac
foto: Lia Bekyan/Unsplash
Isprobaj i ove fine domaće likere...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.