Recepti 1161 prikaza 05. srpnja 2018.

Pripremite zalihe domaćeg likera od višanja

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu višanja i pripremite nekoliko bočica ukusnog likera koji će vas grijati kroz cijelu jesen i zimu...

Postupak traje otprilike pola sata, a višnje u šljivovici trebaju stajati mjesec i pol dana. Nakon toga trebate samo procijediti i isprobati svoj domaći liker.

Višnje nikako nemojte baciti jer su vrlo ukusne i lako se mogu iskoristiti u pripremi različitih deserata. Mi smo ih ukomponirali u Pavlovu i nekoliko slastica s tamnom čokoladom. Čisti užitak!

 

Možda vas zanima... Genijalno: Pet sjajnih likera iz samo jedne boce votke Špajza

 

Sastojci:

  • 1,5 kg višanja
  • 1 litra šljivovice
  • 1 litra vode
  • 1 kg šećera
  • 1 štapić vanilije
  • Nekoliko klinčića
  • Korica 1 limuna

Priprema:

  1. Oprane i posušene višnje položite u veliku staklenku u slojeve. Svaki sloj pošećerite i dodajte dio ostalih začina. Postupak ponavljajte sve dok u staklenku ne posložite sve višnje.
  2. Rakiju pomiješajte s litrom vode i zalijte višnje. 
  3. Držite zatvorenu staklenku na suncu šest tjedana, a zatim procijedite liker.
  4. Spremite u dobro očišćene bočice s poklopcem.

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Rodan 02:08 06. Srpanj 2018.

    Obratite se: druzaiherbalcure@gmail.com za bilo kakav zdravstveni problem, nikad nisam mislio da ću pisati ovu poruku, ali nakon 5 godina i gotovo izgubio svoj brak jer ne mogu imati dijete, Moj prijatelj preporučio dr Uzai da ja sam me uvjerio ... prikaži još! da ga kontaktiram, pripremio mi je korijen za travu, što me zatrudne, u roku od tri tjedna trudno sam (i naravno!) i rodila lijep zdravi dječak travnja, Dr. UZAI Herbal Remedy Je pouzdan lijek za sve vrste problema