gastro postao
Iskoristite sezonu višanja i pripremite nekoliko bočica ukusnog likera koji će vas grijati kroz cijelu jesen i zimu...
Postupak traje otprilike pola sata, a višnje u šljivovici trebaju stajati mjesec i pol dana. Nakon toga trebate samo procijediti i isprobati svoj domaći liker.
Višnje nikako nemojte baciti jer su vrlo ukusne i lako se mogu iskoristiti u pripremi različitih deserata. Mi smo ih ukomponirali u Pavlovu i nekoliko slastica s tamnom čokoladom. Čisti užitak!
Sastojci:
- 1,5 kg višanja
- 1 litra šljivovice
- 1 litra vode
- 1 kg šećera
- 1 štapić vanilije
- Nekoliko klinčića
- Korica 1 limuna
Priprema:
- Oprane i posušene višnje položite u veliku staklenku u slojeve. Svaki sloj pošećerite i dodajte dio ostalih začina. Postupak ponavljajte sve dok u staklenku ne posložite sve višnje.
- Rakiju pomiješajte s litrom vode i zalijte višnje.
- Držite zatvorenu staklenku na suncu šest tjedana, a zatim procijedite liker.
- Spremite u dobro očišćene bočice s poklopcem.