Ljeto donosi obilje svježih breskvi, ali nažalost ne traju dugo – osim ako ne napraviš liker, kompot ili marmeladu od njih. Naš je favorit, definitivno, voćni liker za koji donosimo recept!
Unaprijed planiraj svoje vrijeme jer priprema ovog recepta zaliker od bresaka traži puno vremena da se breskve namaču i da sve dovoljno odstoji kako bi se razvio savršen okus. Jednom napravljen, ovaj liker od bresaka zadržava najbolji okus i boju tijekom cijele godine - kao da jedeš svježe, savršeno zrele breskve!
Ono što nas posebno veseli jest činjenica da su za ovaj liker dobre sve breskve, a možeš koristiti i zamrznute, ali svakako ih prvo odmrzni prije nego počneš. Možeš koristiti votku ili rum; i dok je rum malo slađi, ali bogatijeg okusa, votka više ističe okus breskve. Bilo koji izbor je zapravo dobar.
Ovaj liker d bresaka izvrstan je sam po sebi, a zbog svoje slatkoće najbolje ga je poslužiti ohlađenog! Recept za liker od bresaka je u nastavku...
Breskve
foto: Vlad Deep/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Liker od bresaka
30 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
66
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Breskva
1
kg
Rakija
2
l
Šećer
300
g
Mahuna vanilije
1
kom
Postupak
Izmiješaj rakiju, mahunu vanilije i šećer pa dodaj breskvama narezanim na kockice. Nalij u boce i dobro zatvori.
Ostavi na suncu 6 tjedana. Na kraju svakog tjedna bocu protresi.
Na kraju procijedi kroz gustu gazu i ulij u manje boce.
Savjet više:Liker od breskve može se piti sam ili koristiti u raznim koktelima. Također je popularan sastojak slastica, poput pudinga i sladoleda pa slobodno testiraj svoju kreativnost i dodaj malo aroma bresaka u omiljene kolače.
Isprobaj i ove delicije u kojima su breskve u glavnoj ulozi:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.