Unaprijed planiraj ovaj recept, jer je potrebno vrijeme da se namače i odstoji kako bi se razvio savršen okus. Jednom napravljen, ovaj recept zadržava najbolji okus i boju bresaka tijekom cijele godine.
Ono što nas posebno veseli jest činjenica da su za ovaj liker dobre sve breskve, a možeš koristiti i smrznute, ali svakako ih prvo odmrzni prije nego počneš. Možeš koristiti votku ili rum; i dok je rum malo slađi, ali bogatijeg okusa, votka više ističe okus breskve. Bilo koji izbor je zapravo dobar.
Sastojci:
- 1 kg bresaka
- 2 l rakija
- 300 g šećera
- štapić vanilije
Priprema:
- Izmiješaj rakiju, štapić vanilije i šećer pa dodaj breskvama narezanim na kockice. Nalij u boce i dobro zatvori.
- Ostavi na suncu 6 tjedana. Nakon svakog tjedna bocu protresi. Na kraju procijedi kroz gustu gazu i nalij u manje boce.
Savjet više:
Liker od breskve može se piti sam ili koristiti u raznim koktelima. Također je popularan sastojak slastica, poput pudinga i sladoleda pa slobodno testiraj svoju kreativnost i dodaj malo aroma bresaka u omiljene kolače.
Na kraju, izvrstan je i sam po sebi, a zbog svoje slatkoće najbolje ga je poslužiti ohlađenog!