Recepti Desert 15. srpnja 2025.

Genijalan desert od bresaka iz vrta Saše Šekoranje

Desert
13 MIN
0 MIN
10
JEDNOSTAVNO
saša šekoranja, breskve u vinu
Umjetnik Saša Šekoranja objavio je video kako njegova majka Lili prirpema savršen ljetni desert - breskve u vinu
foto: Instagram @sasasekoranja
Umjetnik Saša Šekoranja ponovno oduševljava na Instagramu - ovaj put je s mamom Lili pripremao svoj omiljeni ljetni desert - breskve u vinu. Donosimo recept!

Umjetnik Saša Šekoranja osoba je s puno stila koja voli uživati u životu i njegovoj ljepoti. Na Instagramu nas stalno razveseljava odličnim videima u kojima aranžira cvijeće, uređuje svoj raskošni vrt u Istri, a u posljednje vrijeme voli pripremati i jednostavne recepte sa svojom majkom Lili.

Nedavno nas je tako Saša oduševio videom u kojem mama i on u ranu zoru beru latice nešpricanih mirisnih ruža i potom od njih pripremaju divan liker. U tom videu pojavljuje se i Sašin otac, a u kojoj ulozi, to ti nećemo otkriti - pogledaj video na Sašinom Instagramu.

breskve u vinu, saša i lili šekoranja | Author: Instagram @sasasekoranja Lili Šekoranja priprema breskve u vinu foto: Instagram @sasasekoranja

"Volite kad je mama u kadru"

"Skužio sa da volite kad je mama u kadru pa sam va snimio još jedan video dok ona priprema nešto što jako volim. Ljeto je i vrijeme je bresaka, ovo je nešto što se može napraviti samo ljeti.

I kao klinac volio sam ovaj desert, ali tada su mi davali malo jer u njega ide vino. Ovaj desert savršeno je osvježavajuć!", poručio je Saša u videu, a potom je palicu preuzela mama Lili koja je objasnila kako priprema ovaj divan, tako jednostavan a tako slasna desert od bresaka - breskve u vinu.

"Breskve moraju biti zrele, sočne, po mogućnosti domaće, a koža se mora guliti sama od sebe. 

Kako se pripremaju breskve u vinu

Postupak pripreme ovog deserta - bresaka u vinu - je uistinu vrlo jednostavan:

  • Breskve oguliti i narezati na kriške.
  • Breskve se obilno pospu vanilin šećerom, a najbolji je domaći (u posudu sa šećerom stavi se nekoliko mahuna vanilije i pusti da tako stoji - šećer će poprimiti aromu vanilije). Može sa staviti i 'običan' šećer i malo ekstrakta vanilije, ili pak samo šećer. Na 10 bresaka stavi se maksimalno 10 žlica šećera.
  • Zaliti crvenim vinom (može se koristiti i bijelo vino, no Lili preferira crveno jer je aromatičnije).
  • Staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi i poslužiti.
saša šekoranja, instagram, breskve u vinu | Author: Instagram @sasasekoranja Breskve u vinu by Lili Šekoranja foto: Instagram @sasasekoranja

Ne gasi ekran dok kuham

Breskve u vinu by Lili Šekoranja
13 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Breskva 10 kom
  • Vanilin šećer 10 žlica
  • Crveno vino
Postupak
  1. Breskve oguliti i narezati na kriške.


  2. Breskve se obilno pospu vanilin šećerom, a najbolji je domaći (u posudu sa šećerom stavi se nekoliko mahuna vanilije i pusti da tako stoji - šećer će poprimiti aromu vanilije). Može sa staviti i 'običan' šećer i malo ekstrakta vanilije, ili pak samo šećer. Na 10 bresaka stavi se maksimalno 10 žlica šećera.


  3. Zaliti crvenim vinom (može se koristiti i bijelo vino, no Lili preferira crveno jer je aromatičnije).


    saša šekoranja, instagram, breskve u vinu



  4. Staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro reashladi i poslužiti.


Imamo i ideje kako obogatiti ovaj recept, iako je savršen već ovakav kakav jest. Primjerice, može se dodati neko svježe začinsko bilje poput mente, malo cimeta, meda umjesto šećera, poslužiti s ricottom pomiješanom s limunovom koricom... Ideja je bezbroj, a možda i ti imaš neku? Javi nam...

Imamo mi još ljetnih aduta s breskvama:

Kada točno kupiti najslađe breskve? Možda vas zanima... Kako odabrati najslađe breskve? Špajza kolač od bresaka Možda vas zanima... Predivan biskvitni kolač s prvim breskvama Recepti Možda vas zanima... Cobbler s breskvama - idealna ljetna slastica Recepti grilane breskve Možda vas zanima... GRILANE BRESKVE su vrhunski ljetni desert! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.