Umjetnik Saša Šekoranja osoba je s puno stila koja voli uživati u životu i njegovoj ljepoti. Na Instagramu nas stalno razveseljava odličnim videima u kojima aranžira cvijeće, uređuje svoj raskošni vrt u Istri, a u posljednje vrijeme voli pripremati i jednostavne recepte sa svojom majkom Lili.
Nedavno nas je tako Saša oduševio videom u kojem mama i on u ranu zoru beru latice nešpricanih mirisnih ruža i potom od njih pripremaju divan liker. U tom videu pojavljuje se i Sašin otac, a u kojoj ulozi, to ti nećemo otkriti - pogledaj video na Sašinom Instagramu.
Lili Šekoranja priprema breskve u vinu
"Volite kad je mama u kadru"
"Skužio sa da volite kad je mama u kadru pa sam va snimio još jedan video dok ona priprema nešto što jako volim. Ljeto je i vrijeme je bresaka, ovo je nešto što se može napraviti samo ljeti.
I kao klinac volio sam ovaj desert, ali tada su mi davali malo jer u njega ide vino. Ovaj desert savršeno je osvježavajuć!", poručio je Saša u videu, a potom je palicu preuzela mama Lili koja je objasnila kako priprema ovaj divan, tako jednostavan a tako slasna desert od bresaka - breskve u vinu.
"Breskve moraju biti zrele, sočne, po mogućnosti domaće, a koža se mora guliti sama od sebe.
Kako se pripremaju breskve u vinu
Postupak pripreme ovog deserta - bresaka u vinu - je uistinu vrlo jednostavan:
- Breskve oguliti i narezati na kriške.
- Breskve se obilno pospu vanilin šećerom, a najbolji je domaći (u posudu sa šećerom stavi se nekoliko mahuna vanilije i pusti da tako stoji - šećer će poprimiti aromu vanilije). Može sa staviti i 'običan' šećer i malo ekstrakta vanilije, ili pak samo šećer. Na 10 bresaka stavi se maksimalno 10 žlica šećera.
- Zaliti crvenim vinom (može se koristiti i bijelo vino, no Lili preferira crveno jer je aromatičnije).
- Staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi i poslužiti.

Imamo mi još ljetnih aduta s breskvama: