Recepti 22. lipnja 2021.

Cobbler s breskvama - idealna ljetna slastica

Cobbler s breskvama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept ukusan je i donosi savršeno ljetno osvježenje, pogotovo ako ga radiš sa svježim breskvama.

Cobbler je brza i jednostavna poslastica te elegantan desert koji se sastoji od tijesta, veoma sličnog onome za drobljenac, i voća. Priprema je toliko jednostavna da ga napraviti može gotovo svatko, a sve što trebaš jest nekoliko uobičajenih sastojaka iz smočnice i sezonsko voće poput bresaka.

 

Možda vas zanima... Izvanredna sezonska limunada s breskvama Recepti

 

Osim svježeg, možeš koristiti i ono konzervirano, stoga su ti gotovo sve opcije otvorene, a u nastavku teksta mi ti donosimo recept sa slasnim breskvama. Pobrini se da ga poslužiš toplog, uz dodatak sladoleda ili šlaga, i obavezno spremi ovaj recept. 

Sastojci:

  • 300 g narezanih bresaka
  • 200 g šećera + 2 žlice
  • 110 g maslaca 
  • 125 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • prstohvat muškatnog oraščića (po želji)
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Podmaži posudu za pečenje.
  2. Ako su svježe, breskve operi i nareži, a zatim ih poslaži u jednom sloju, ravnomjerno, u prethodno pripremljenom limu za pečenje. Zatim ih pospi s dvije žlice šećera.
  3. U srednje velikoj zdjeli, električnim mikserom, umuti šećer i maslac. Dodaj brašno, prašak za pecivo, sol (i muškatni oraščić). Dobro promiješaj. Zatim dodaj jaje i ekstrakt vanilije. Nastavi miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Lopaticom pažljivo rasporedi tijesto preko bresaka. Pokušaj ga raspodijeliti što ravnomjernije i prekriti većinu voća.
  5. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta ili dok kora ne postane zlatno smeđa. Izvadi iz pećnice i ostavi da odstoji 10-ak minuta prije posluživanja. Posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije ili tučeno vrhnje. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Brzo i jednostavno: Napravi cobbler s borovnicama Recepti Možda vas zanima... Cobbler - sočan kao pita, hrskav kao crumble Kolumne Možda vas zanima... Grillane breskve: Desert za koji ti treba samo pet minuta Špajza
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • beautytract 17:27 15. Lipanj 2020.

    Odličan recept. Ukoliko vas zanima kako napraviti proteinski sladoled sa samo dva sastojka, ne propustite ovaj članak! https://beautytract.com/proteinski-sladoled-recept-domaci-whey-sladoled/