gastro postao
Iskoristi sezonsko voće za pripremu osvježavajućeg napitka!
Domaća je limunada malo zadovoljstvo kojim se možeš počastiti baš svakog dana nakon posla. Ne znači to nužno da moraš samo iscijediti limun i pomiješati ga s vodom, iako je i to sasvim pristojna opcija, već možeš eksperimentirati sa sezonskim voćem poput bresaka.
Trebat će ti blender i 15-ak minuta vremena, ali uloženo će se vrijeme zaista isplatiti. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- Šalica limunova soka (0,25 l)
- Korica jednog limuna
- 2 zrele breskve
- 200 g šećera
- 1,25 l vode
Priprema:
- Naribaj koricu limuna.
- Pomiješaj šećer, 250 ml vode i limunovu koricu pa zagrij do vrenja uz povremeno miješanje. Smanji vatru i pusti da krčka još minutu, dvije – sve dok se šećer ne otopi u potpunosti.
- Breskve operi i očisti pa ih izblendaj sa sokom od limuna. Procijedi uz pomoć gaze.
- Pomiješaj pripremljeni sirup od limuna, izblendane breskve i preostale četiri šalice vode (1 l).
Posluži rashlađeno!