gastro postao
Kada izvadimo i očistimo roštilj, volimo ga do kraja i iskoristiti. Osim pripreme glavnog jela, nerijetko su na našem jelovniku i slastice s grilla.
Grillati možeš gotovo svako voće, od jabuka i banana do lubenica i ananasa. Voće možeš staviti direktno na rešetku, ali i umotati u foliju s dodacima poput grožđica, tamne čokolade, oraščića, ruma...
Ovog smo se puta odlučili za breskve, čija sezona počinje za nekoliko tjedana. Njih je dovoljno kratko okrenuti na grillu, a dobro se slažu s ricottom i mascarponeom, ali i kuglicom sladoleda od vanilije.
Sastojci:
- 4 breskve
- 4 žlice mascarpone sira
- 1,5 žlica meda
- Listići mente
Priprema:
- Breskve operi, pažljivo prepolovi i izvadi košticu. Unutarnju stranu premaži s malo maslinovog ulja.
- Izmiksaj mascarpone s medom.
- Grillaj breskve na slabom žaru, dvije do tri minute sa svake strane. Trebale bi značajno omekšati.
- Napuni tople breskve pripremljenim nadjevom od mascarponea i meda pa ih po želji prelij s još malo meda.
- Posluži ih tople, uz nekoliko listića mente.
Uživaj!
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko.