Kad pripremamo razne deserte moramo oguliti breskve. Neke se gule lakše, neke teže. Donosimo super trik kako brzo i lako oguliti breskve
Pripremajući razne slastice s breskvama svi smo se susreli s napornim guljenjem tog omiljenog voća. Nekad to ide glatko, nekad baš teško. U pravilu, lako se gule breskve koje su savršeno zrele.
Kako bismo ti olakšali pripremanje deserata s breskvama, donosimo jednostavan trik kako ih oguliti brzo i bez muke. Obavezno isprobaj i javi nam dojmove.
Guljenje bresaka bez nereda u kuhinji
Postoji jednostavan trik koji će ti olakšati guljenje bresaka, a nećeš ni napraviti veliki nered u kuhinji. Postupak od samo 3 jednostavna koraka je u nastavku:
- Prvo napravi 2 sitna zareza u obliku slova X na donjem dijelu breskve.
- Stavi vodu da zakuha i nakon toga jednu po jednu breskvu stavljaj velikom žlicom u vruću vodu. Breskvu drži u vreloj vodi od 40 sekundi do 1 minute, ovisno o tome koliko je breskva svježa.
- Breskve stavlja u hladnu vodu punu leda. Kada se breskve potpuno ohlade počni ih lagano guliti nožem ili prstima. Nemoj preskočiti ovaj korak jer je breskve potrebno naglo ohladiti kako bi se zaustavio proces kuhanja.
Breskve
Uz ovaj jednostavan trik breskve će biti savršeno spremne za neki zgodan desert. Isprobaj recepte u nastavku: