Recepti 2913 prikaza 10. kolovoza 2017.

Crumble s breskvama za slatka ljetna jutra

Thinkstock
Osim što je odlična zamjena za pite, crumble može biti i sjajan doručak. Upotrijebite li zobene pahuljice umjesto brašna, ovaj kolač možete pretvoriti u cjelovit i zdrav prvi obrok u danu.

Sočne breskve sjajno su voće koje je jednako ukusno svježe, tek ubrano, ali se na fantastičan način uklapa i u različite pite i kolače.

 

Možda vas zanima... Breskve i marelice - novo ruho omiljenog ljetnog voća Špajza

 

Za pripremu ovog jednostavnog crumble kolača neće vam biti potreban biskvit, niti duga priprema. Samo nasjeckajte voće, pospite ga mrvičastom smjesom i za manje od pola sata uživajte u slatkom i bogatom doručku. 

Jednostavnije ne može!

 

Možda vas zanima... Pečene breskve u divnom ljetnom desertu! Kolumne breskve Možda vas zanima... Hrskave breskve u aromatičnom omotaču None

 

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 3 breskve
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 50 g brašna
  • 150 g maslaca
  • Smeđi šećer ili drugi zaslađivač
  • Vanilija ili cimet
  • Limunov sok

Priprema:

  1. Breskve nasjeckajte na komadiće pa ih ubacite u posudu za pečenje.
  2. Dodajte im šećera po želji, a onda i ekstrakt vanilije ili prstohvat cimeta.
  3. Dodaje sok polovice limuna.
  4. Dobro pomiješajte pa dodajte dvije žlice vode.
  5. U posebnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno i maslac koji ste nasjeckali na kockice. Dodati možete i žličicu šećera.
  6. Izradite rukama dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  7. Pospite smjesu po breskvama i ubacite u pećnicu na 190 stupnjeva na oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.