gastro postao
Osim što je odlična zamjena za pite, crumble može biti i sjajan doručak. Upotrijebite li zobene pahuljice umjesto brašna, ovaj kolač možete pretvoriti u cjelovit i zdrav prvi obrok u danu.
Sočne breskve sjajno su voće koje je jednako ukusno svježe, tek ubrano, ali se na fantastičan način uklapa i u različite pite i kolače.
Za pripremu ovog jednostavnog crumble kolača neće vam biti potreban biskvit, niti duga priprema. Samo nasjeckajte voće, pospite ga mrvičastom smjesom i za manje od pola sata uživajte u slatkom i bogatom doručku.
Jednostavnije ne može!
Potrebno vam je:
- 3 breskve
- 150 g zobenih pahuljica
- 50 g brašna
- 150 g maslaca
- Smeđi šećer ili drugi zaslađivač
- Vanilija ili cimet
- Limunov sok
Priprema:
- Breskve nasjeckajte na komadiće pa ih ubacite u posudu za pečenje.
- Dodajte im šećera po želji, a onda i ekstrakt vanilije ili prstohvat cimeta.
- Dodaje sok polovice limuna.
- Dobro pomiješajte pa dodajte dvije žlice vode.
- U posebnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno i maslac koji ste nasjeckali na kockice. Dodati možete i žličicu šećera.
- Izradite rukama dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- Pospite smjesu po breskvama i ubacite u pećnicu na 190 stupnjeva na oko 20 minuta.
Dobar tek!