Breskve i marelice divno su i osvježavajuće ljetno voće, a osim fantastičnih okusa, volimo ih i zbog mogućnosti kombiniranja s najrazličitijim dodacima. Bez obzira pripremate li tortu, kolač ili pak birate one jednostavnije varijante poput bogatih voćnih salata, breskve i marelice obavezan su odabir za vrijeme vrućih ljetnih dana.
Kombinacija breskvi i borovnica bit će upravo nepogrešiva spojite ih u toplom desertu iz pećnice. Voće začinite cimetom i bademima, dodajte umak od jogurta i navalite na divan tanjur toplo hladne slastice.
Iako stajanje za štednjakom ljeti i nije prvi odabir, dobra pita ili tart koji kombinira marelice i breskve bit će odlična slastica koja će razveseliti baš svakoga. Osim klasične pripreme, voće možete narezati na tanke ploške te ih na tijesto posložiti u krug, tako da finalni izgled bude nalik cvijetu.
Za brzinske večeri koje traže iste takve zalogaje, upustite se u pripremu super brzih marelica u lisnatom tijestu sa slatkim dodacima pa za taj čas uživajte u hrskavim, toplim i tako slatkim jastučićima.
Fantastično osvježenje pružit će vam kombinacija malina i breskvi ukomponiranih u sjajan napitak nježno narančaste boje. Priprema se jednostavno, a sve što vam treba je blender i boca hladne vode. Dvije šake malina i dvije breskve ubacite u blender pa ih pretvorite u pire. Pomiješajte ih s vodom i žlicom meda i dobro pomiješajte.
Za ona nešto odraslija druženja, odlična ideja bit će omiljeni alkoholni napitak umjesto vode. Važno je samo da u ovakvom, pravom ljetnom napitku uživate savršeno ohlađenom.
Breskve i marelice mogu postati i divan dio palačinki. Ogulite ih, nasjeckajte na ploške i zapecite sa smjesom za palačinke. Jednostavno, slatko i osvježavajuće.
Francuska slastica ekleri efektan su ukras svakom stolu, a pripremite li ih na ispravan način, oni postaju omiljeni desert svima koji ih isprobaju. Napunite ih finom kremom od marelica, dodajte svježe smokve i zagrizite u fantastičan spoj ljetnih okusa.