Špajza 05. srpnja 2017.

Breskve i marelice - novo ruho omiljenog ljetnog voća

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježe voće, tek pokoje pomagalo i jednostavna priprema savršen su recept za najukusnije ljetne deserte s breskvama i marelicama...

Breskve i marelice divno su i osvježavajuće ljetno voće, a osim fantastičnih okusa, volimo ih i zbog mogućnosti kombiniranja s najrazličitijim dodacima. Bez obzira pripremate li tortu, kolač ili pak birate one jednostavnije varijante poput bogatih voćnih salata, breskve i marelice obavezan su odabir za vrijeme vrućih ljetnih dana.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kombinacija breskvi i borovnica bit će upravo nepogrešiva spojite ih u toplom desertu iz pećnice. Voće začinite cimetom i bademima, dodajte umak od jogurta i navalite na divan tanjur toplo hladne slastice.

 

pečene breskve Možda vas zanima... Brzo i fino: Sočne breskve i borovnice iz pećnice None

 

Iako stajanje za štednjakom ljeti i nije prvi odabir, dobra pita ili tart koji kombinira marelice i breskve bit će odlična slastica koja će razveseliti baš svakoga. Osim klasične pripreme, voće možete narezati na tanke ploške te ih na tijesto posložiti u krug, tako da finalni izgled bude nalik cvijetu.

 

Crostata Možda vas zanima... Crostata: Sjajan desert za svako doba dana Kolumne

 

Za brzinske večeri koje traže iste takve zalogaje, upustite se u pripremu super brzih marelica u lisnatom tijestu sa slatkim dodacima pa za taj čas uživajte u hrskavim, toplim i tako slatkim jastučićima.

 

Možda vas zanima... Super brze marelice u lisnatom tijestu sa slatkim dodacima Kolumne

 

Fantastično osvježenje pružit će vam kombinacija malina i breskvi ukomponiranih u sjajan napitak nježno narančaste boje. Priprema se jednostavno, a sve što vam treba je blender i boca hladne vode. Dvije šake malina i dvije breskve ubacite u blender pa ih pretvorite u pire. Pomiješajte ih s vodom i žlicom meda i dobro pomiješajte.

Za ona nešto odraslija druženja, odlična ideja bit će omiljeni alkoholni napitak umjesto vode. Važno je samo da u ovakvom, pravom ljetnom napitku uživate savršeno ohlađenom.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Breskve i marelice mogu postati i divan dio palačinki. Ogulite ih, nasjeckajte na ploške i zapecite sa smjesom za palačinke. Jednostavno, slatko i osvježavajuće. 

 

palačinke s breskvama Možda vas zanima... Slasne palačinke s breskvama u svako doba dana None

 

Francuska slastica ekleri efektan su ukras svakom stolu, a pripremite li ih na ispravan način, oni postaju omiljeni desert svima koji ih isprobaju. Napunite ih finom kremom od marelica, dodajte svježe smokve i zagrizite u fantastičan spoj ljetnih okusa.

 

  eclairs Možda vas zanima... Nježni francuski ekleri s ljetnom kremom od marelica i smokvama None
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.