gastro postao
Meke, sočne i voćne. Uživajte u palačinkama s karameliziranim breskvama u svako doba dana.
Jelo stvoreno da popravi dan. Ovakvu laganiju verziju palačinki pripremite za doručak, brzi ručak ili slatku večeru. Breskve možete zamijeniti voćem po svom izboru poput banana, jabuka, marelica ili nektarina. Nasjeckajte ih na ploške i ubacite u palačinku. Gledajte kako se karameliziraju i pretvaraju u male slatke zalogaje. Ove palačinke moraju biti nešto manje i deblje, poput američkih. Poslužite ih uz sirup od čokolade, med, javorov sirup ili ih vruće premažite maslacem kako bi postale još sočnije.
Potrebno vam je:
- 1 breskva
- 1 jaje
- 1 grčki jogurt
- 2 žlice šećera
- ½ žličica đumbira
- ¾ šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Maslac
- Prstohvat soli
- Prstohvat cimeta
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte jaje, šećer i đumbir.
- U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet, pa pomiješajte s mokrim sastojcima.
- Breskvu narežite na ploške.
- Zagrijte tavu i dodajte žličicu maslaca.
- Kada postane vruć, na njega stavite smjesu za palačinke.
- Rasporedite te ju tako da tvori manji krug visok oko 1 cm.
- Dok se donji dio peče, na gornji stavite plošku breskve.
- Pecite dok se ne pojave mjehurići po vrhu, a rubovi postanu lagano smeđe boje, oko 3 minute.
- Dodajte još malo maslaca na tavu pa okrenite palačinku tako da je dio s breskvom s donje strane.
- Pecite na srednjoj vatri kako breskva ne bi izgorjela.
- Poslužite uz med ili tučeno slatko vrhnje.
Dobar tek!