Recepti 03. srpnja 2016.

Čokoladne palačinke s nadjevom od jabuka i marelica

Čokoladne palačinke s nadjevom od jabuka i marelica
gastro postao gastro.24sata.hr
Dalmatinska kombinacija čokolade i voća pogodna za svaku prigodu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 393

Smjesa za palačinke

  • 125 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 300 ml mlijeko kravlje, obrano
  • 1 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 2 žlica šećer, u prahu
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 4 kom marelica

Priprema

  1. Za smjesu za palačinke u zdjelu stavite brašno i kakao u prahu i ostavite rupu u sredini. Istucite zajedno preostale namirnice. Ulijte smjesu u zdjelu s brašnom i kakaom te tucite sve dok se svi sastojci ne prožmu, a smjesa postane glatka. Smjesu hladite 30 minuta.
  2. U međuvremenu pripremite nadjev. Stavite kuhane, oguljene, očišćene i krupno narezane jabuke u teflonski lonac zajedno sa šećerom, muškatnim oraščićem, naribanom narančinom koricom i sokom. Kad smjesa zakuha, smanjite vatru, poklopite i krčkajte približno 3 minute. Dodajte marelice izvađenih koštica narezanih na četvrtine i nastavite kuhati 3 minute, sve dok voće ne omekša.
  3. Zagrijte malo ulja na teflonskoj tavi. Ulijte malo smjese na zagrijanu tavu i razlijte je do rubova da u cijelosti prekrije dno. Pecite na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok smjesa ne postane mjehurasta, a zatim je okrenite da se na isti način ispeče i druga strana palačinke. Stavite palačinku na kuhinjski papir. Ispecite i ostale palačinke na isti način. Smjesa bi trebala biti dovoljna za 10 palačinki.
  4. Poslužite palačinke nadjevene smjesom od jabuka i marelica i posute s malo šećera u prahu.

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.