Jako rijetko imam potrebu za slatkim, ali kada me traži obično šalica kraš ekspresa ili jedna Milka riješe stvar. Ako mi je želja ipak veća napravim si nešto jako brzo i jednostavno poput ovog osobnog recepta s marelicama. Samo pripremite sve sastojke i za pola sata možete imati ovakav vrući voćni kolač u rukama.
Ja sam koristio kompot od marelice, a vi ih kod pripreme svakako možete zamijeniti svježima.
Sastojci:
- Lisnato tijesto (250 g)
- Svježi sir (6 čajnih žličica)
- Med s cimetom (3 čajne žličice)
- Marelice (6 polovica ili 1 konzerva)
- Jaje
Priprema:
- Razvucite lisnato tijesto na pola cm debljine i pustite da malo odstoji. Iz njega s dvije veličine kalupa izrežite 12 krugova. Zanemarite fotke dolje gdje ima samo 5 krugova. Bilo bi ih 6 da mi sestra u procesu izrade nije pojela jednu polovicu breskve :).
- Manje krugove položite na papir za pečenje i na svaki stavite čajnu žličicu svježeg sira a na to još pola žličice meda s cimetom. Ja sam inače taj med kupio u Sarajevu i odličan je. Ako ćete ga ikad imati prilike negdje kupiti toplo preporučujem da to i napravite. Ako ga nemate dodajte cimet u običan med i rezultat bi trebao biti isti.
- Preko svega položite polovice marelica s udubinama od koštica okrenutima prema dolje.
- Veće krugove lisnatog zarežite na tri mjesta dugačkim potezima, kao da ih je tigar zagrebao, i položite preko marelica. Krajeve gornjih krugova spojite s donjim i sve premažite s razmućenim jajem.
- Breskve pecite tridesetak minuta na 200 stupnjeva i kada su gotove posipajte ih sa šećerom u prahu.
Darkove fantastične recepte možete potražiti na blogu Darkova Web Kuharica, Facebook stranici ili ga zapratiti na Instagram profilu.
U slast!