Kolumne 20. lipnja 2017.

Super brze marelice u lisnatom tijestu sa slatkim dodacima

foto: Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Da su ove marelice u lisnatom tijestu pravi desert za vruće dane dokazuje i Darkov recept. Koliko se brzo pripremaju, tako brzo i nestaju!

Jako rijetko imam potrebu za slatkim, ali kada me traži obično šalica kraš ekspresa ili jedna Milka riješe stvar. Ako mi je želja ipak veća napravim si nešto jako brzo i jednostavno poput ovog osobnog recepta s marelicama. Samo pripremite sve sastojke i za pola sata možete imati ovakav vrući voćni kolač u rukama.

Ja sam koristio kompot od marelice, a vi ih kod pripreme svakako možete zamijeniti svježima.
 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Sastojci:

  • Lisnato tijesto (250 g)
  • Svježi sir (6 čajnih žličica)
  • Med s cimetom (3 čajne žličice)
  • Marelice (6 polovica ili 1 konzerva)
  • Jaje
     

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin


Priprema:

  1. Razvucite lisnato tijesto na pola cm debljine i pustite da malo odstoji. Iz njega s dvije veličine kalupa izrežite 12 krugova. Zanemarite fotke dolje gdje ima samo 5 krugova. Bilo bi ih 6 da mi sestra u procesu izrade nije pojela jednu polovicu breskve :).
  2. Manje krugove položite na papir za pečenje i na svaki stavite čajnu žličicu svježeg sira a na to još pola žličice meda s cimetom. Ja sam inače taj med kupio u Sarajevu i odličan je. Ako ćete ga ikad imati prilike negdje kupiti toplo preporučujem da to i napravite. Ako ga nemate dodajte cimet u običan med i rezultat bi trebao biti isti.
  3. Preko svega položite polovice marelica s udubinama od koštica okrenutima prema dolje.
  4. Veće krugove lisnatog zarežite na tri mjesta dugačkim potezima, kao da ih je tigar zagrebao, i položite preko marelica. Krajeve gornjih krugova spojite s donjim i sve premažite s razmućenim jajem.
  5. Breskve pecite tridesetak minuta na 200 stupnjeva i kada su gotove posipajte ih sa šećerom u prahu.

 

Darkove fantastične recepte možete potražiti na blogu Darkova Web Kuharica, Facebook stranici ili ga zapratiti na Instagram profilu.

 

Grill piletina Možda vas zanima... Piletina u bijelom umaku od tikvica Kolumne

 

juha s graškom Možda vas zanima... Pikant juha od špinata i graška Kolumne

 

patlidzan Možda vas zanima... Hrskavo i sjajno: Patlidžan rolice sa sirom Kolumne

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.