gastro postao
Bogat okus prženih breskva divan je način da se pozdravite s ljetom i dočekate jesen.
Osim jabuka u šlafroku, pripremiti možete i breskve u finoj, aromatičnoj smjesi od cimeta i alkoholnog pića po vašem izboru. Ovaj desert idealan je za nešto hladnije i kišne večeri kada vam se jede nešto slatko, zasitno, hrskavo i ukusno. Breskve pržite u dubokom ulju i pospite šećerom u prahu. Možete dodati još i kakvu osvježavajuću komponentu poput svježeg voća ili voćnog preljeva.
Potrebno vam je:
- 2 zrele breskve
- 1 šalica brašna
- 1 žlica šećera
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 2 žličice cimeta
- 2 jaja
- 1/3 šalice mlijeka
- 1 žlica otopljenog maslaca
- 1 žlica amaretta, konjaka ili nekog drugog pića
- Šećer u prahu
Priprema:
- Breskvu nasjeckajte na kockice ili ploške.
- Pomiješajte suhe sastojke pa im dodajte jaja, mlijeko, maslac i piće po svom izboru.
- Smjesa koju ste dobili mora biti jako gušća od one za palačinke.
- Ubacite nasjeckane breskve i pržite u dubokom ulju dok ne posmeđe.
- Pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!