06. rujna 2016.

Hrskave breskve u aromatičnom omotaču

breskve
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogat okus prženih breskva divan je način da se pozdravite s ljetom i dočekate jesen.

Osim jabuka u šlafroku, pripremiti možete i breskve u finoj, aromatičnoj smjesi od cimeta i alkoholnog pića po vašem izboru. Ovaj desert idealan je za nešto hladnije i kišne večeri kada vam se jede nešto slatko, zasitno, hrskavo i ukusno. Breskve pržite u dubokom ulju i pospite šećerom u prahu. Možete dodati još i kakvu osvježavajuću komponentu poput svježeg voća ili voćnog preljeva.

Potrebno vam je:

  • 2 zrele breskve
  • 1 šalica brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice cimeta
  • 2 jaja
  • 1/3 šalice mlijeka
  • 1 žlica otopljenog maslaca
  • 1 žlica amaretta, konjaka ili nekog drugog pića
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Breskvu nasjeckajte na kockice ili ploške.
  2. Pomiješajte suhe sastojke pa im dodajte jaja, mlijeko, maslac i piće po svom izboru.
  3. Smjesa koju ste dobili mora biti jako gušća od one za palačinke.
  4. Ubacite nasjeckane breskve i pržite u dubokom ulju dok ne posmeđe.
  5. Pospite šećerom u prahu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.