gastro postao
Kažu da su upravo najjednostavnije stvari one najbolje. To svakako vrijedi i za ovaj neodoljiv voćni desert.
Tek nekoliko minuta trebat će vam da pripremite jelo za pečenje, pola sata da ga ispečete dok ostatak dana možete iskoristiti za uživanje u slasnom desertu. Sočna i slatka, ova voćna slastica od breskve i borovnica odlično se slaže uz lagani kremasti grčki jogurt s malo meda i tostiranim bademima. Odličan doručak, međuobrok ili desert nakon jačeg mesnog jela nestaje brže no što se priprema, a priprema se zbilja brzinski.
Sastojci:
- 4 breskve
- 3 žlice maslaca
- ½ šalice borovnica
- 3 žlice meda
- ½ žličice cimeta
- ½ šalice tostiranih badema
- 1 grčki jogurt
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Breskve nasjeckajte na manje komade.
- Pripremite papir za pečenje pa po njemu rasporedite voće i komadiće maslaca, pospite cimetom i medom.
- Papir za pečenje lagano presavinite na rubovima tako da napravite malu posudicu od papira.
- Stavite u kalup i pecite oko 30 minuta.
- Za to vrijeme pomiješajte grčki jogurt sa žličicom meda i malo tostiranih badema.
- Podijelite u posudice i poslužite uz aromatizirani jogurt.
Dobar tek!