25. kolovoza 2016.

Brzo i fino: Sočne breskve i borovnice iz pećnice

pečene breskve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kažu da su upravo najjednostavnije stvari one najbolje. To svakako vrijedi i za ovaj neodoljiv voćni desert.

Tek nekoliko minuta trebat će vam da pripremite jelo za pečenje, pola sata da ga ispečete dok ostatak dana možete iskoristiti za uživanje u slasnom desertu. Sočna i slatka, ova voćna slastica od breskve i borovnica odlično se slaže uz lagani kremasti grčki jogurt s malo meda i tostiranim bademima. Odličan doručak, međuobrok ili desert nakon jačeg mesnog jela nestaje brže no što se priprema, a priprema se zbilja brzinski.

Sastojci:

  • 4 breskve
  • 3 žlice maslaca
  • ½ šalice borovnica
  • 3 žlice meda
  • ½ žličice cimeta
  • ½ šalice tostiranih badema
  • 1 grčki jogurt

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Breskve nasjeckajte na manje komade.
  3. Pripremite papir za pečenje pa po njemu rasporedite voće i komadiće maslaca, pospite cimetom i medom.
  4. Papir za pečenje lagano presavinite na rubovima tako da napravite malu posudicu od papira.
  5. Stavite u kalup i pecite oko 30 minuta.
  6. Za to vrijeme pomiješajte grčki jogurt sa žličicom meda i malo tostiranih badema.
  7. Podijelite u posudice i poslužite uz aromatizirani jogurt.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.