gastro postao
Upustite se u avanturu pripreme sočne pite i uživajte u prvim ljetnim okusima borovonica i breskve.
Krenite od pripreme prhkog tijesta, dodajte borovnice i breskve i spojite ih u sočnu pitu kojoj je tako teško odoljeti. Voće nemojte pirjati kako bi zadržalo sve svoje sokove i ispustilo ih u tijesto. Na taj će način galetta biti sočnija. Još se malo zaigrajte se pa složite zanimljivu dekoraciju. Ovakva najjednostavnija pita postat će vam najdraža.
Potrebno vam je:
- Brašno
- Maslac
- Voda
- Sol
- Šećer
- Borovnice
- Breskve
- Gustin
- Vanilija
- Mlijeko
Postupak pripreme:
- Pomiješajte brašno, sol i ohlađeni maslac.
- Dodajte hladnu vodu i zamijesite tijesto.
- Umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odmori.
- Narežite breskvu i pomiješajte ju s borovnicama.
- Zalijte sokom od limuna, šećerom, ekstraktom vanilije i žlicom gustina.
- Tijesto razvaljajte na tanko, napunite ga voćem i zavrnite rubove.
- Premažite ih mlijekom.
- Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.
Dobar tek!