17. srpnja 2016.

Oduševite se pečenim breskvama s ružmarinom i karamelom

breskve u karamelu
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Breskve pečene s ružmarinom pa prelijane prefinim umakom od slanog karamela raspametit će vas istog trenutka.

Pečene breskve pružaju jedno sasvim novo iskustvo. Ako još niste, definitivno se okušajte u pripremi voća na taj način, a da bi ga učinili još zanimljivijim, pecite ga sa začinima poput ružmarina, pa na kraju prelijte slanim umakom od karamele. S ovim desertom ne možete pogriješiti, a voljet će ga čak i oni koji ne vole slatko.

Potrebno vam je:

  • 1 ½ šalica šećera
  • 3 žličice ružmarina
  • 4 breskve
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

  1. U blender stavite suhi ružmarin i šećer pa ih blendajte dok se ne povežu.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Breskve prepolovite pa ih pospite mješavinom šećera i ružmarina.
  4. Dok se pećnica grije, u posudi otopite maslac, dodajte breskve i pecite ih oko 5 minuta bez da ih dirate.
  5. Gotove su kada vidite da su rubovi posmeđili.
  6. Prebacite breskve u tepsiju, prelijte ih umakom koji ste dobili u tavi, pa ih pecite još 10 minuta.
  7. Izvadite ih, prelijte karamelom i uživajte.

Kremu od slanog karamela koja se izvrsno slaže s pečenim breskvama pripremite prema našem receptu koji možete pronaći OVDJE!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.