09. srpnja 2016.

Savršen spoj: Breskve poširane u vinu i bosiljku

breskve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobičan spoj slatkog voća i moćnog bosiljka čini savršen ljetni desert.

Ljeto je vrijeme slatkog voća i mirisnih začina. Zašto onda ne bismo bili slobodni spojiti te dvije komponente i stvoriti novo savršenstvo okusa. Bosiljak i breskve izvlače jedan iz drugog sve najbolje, a vino im u tome uvelike pomaže. Napravite fini sirup od bijelog vina i bosiljka, poširajte breskve, poslužite ga uz sladoled i uživajte u desertu svih deserata. 

Potrebno vam je:

  • 1 šalica bijelog vina
  • 1 šalica vode
  • 1 šalica šećera
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 6 breskava

Postupak:

  1. Vino, šalicu vode i šećer stavite u posudu na srednju vatru i pustite da provriju, nekih 5 minuta, pa smanjite vatru.
  2. Prepolovite breskve i odstranite im koštice.
  3. Polovicu svježeg bosiljka ubacite u sirup od vina, vode i šećera.
  4. Dodajte breskve i poširajte oko 3 minute.
  5. Preokrenite breskve pa ostavite još neke 3-4 minute dok breskve ne omekšaju.
  6. Sklonite ih na tanjur i ogulite im kožu.
  7. U sirup ubacite ostatak svježeg bosiljka.
  8. Kada poslužujete prelijte breskve sirupom.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.