U trgovinama se može nabaviti pasirani posni sir koji je kremast, ili pak obični možete obraditi štapnim mikserom i dobiti sličan efekt. Dakle, recept za ukusan i nutritivno hranjiv obrok je jednostavan.
Kombinirajte posni sir s nekim voćem i možete to smatrati čak i jako hranjivim međuobrokom. U ovoj kombinaciji s orasima smo unijeli i dobre masnoće (omega-3).
Za 4 čašice:
- 3 srednje breskve
- 1 šalica oraha
- 1 žlica meda
- 250 g posnog sira (najbolje kremasti)
- 1 grčki jogurt (150 g)
- Svježi bosiljak
Priprema:
1. Večer prije orahe namočite u vodi, sutradan ih dobro isperite, dodajte žlicu meda pa blenderom ili štapnim mikserom pretvorite u kremu
2. Breskve narežite na komadiće pa s 3-4 lista bosiljka stavite u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne ispari tekućina
3. Kremasti posni sir i grčki jogurt mikserom pomiješajte u glatku kremu
4. U čašice na dno stavite kremu od oraha, dodajte pečene breskve i prelijte kremom od posnog sira, ukrasite svježim bosiljkom
Kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebooku!
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.