Recepti 16. prosinca 2016.

Ukusne i lijepe - te male slatke breskve!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovim preslatkim kolačićima ne može odoljeti baš nitko!

Svi ste već sigurno puno puta čuli za breskvice, male šarene okruglice, koje su dijelom blagdanske trpeze gdje koloritom izvrsno upotpunjuju listu kolača.

Istina, potrebno je puno vremena i strpljenja kako bi ih napravili. Ako ih volite, odvažite se i probajte, nije uopće komplicirano kako se možda čini.

Po ovoj provjerenoj recepturi sigurno uspijevaju.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 60 dkg brašna
  • 2 dcl mlijeka
  • 15 dkg šećera
  • 2 dcl ulja
  • 2 jaja
  • vanilin šećer
  • sol
  • naribana limunova korica
  • 1 prašak za pecivo

Za nadjev:

  • 1 žlica marmelade
  • 10 dkg mljevenih oraha
  • 10 dkg maslaca
  • 1 žlica kakaa
  • Malo ruma

Za ukrašavanje:

  • Jestive boje (crvena i žuta)
  • Kristal šećer

Priprema:

  1. Brašno najprije pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte mlijeko, šećer, ulje, jaja, vanilin šećer, sol i naribanu limunovu koricu. Umijesite ne pretvrdo, glatko tijesto. Oblikujte valjke pa ih narežite kao za valjuške.
  2. Nauljenim dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha. Rasporedite ih na papir za pečenje koji ste stavili na posudu za pečenje.
  3. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Gotove su kada donji dio lagano poprimi zlatnu boju.
  4. Pečene kuglice malo ohladite pa nožem lagano izbušite, pazite da vam ne puknu. Od izdubljenih mrvica, marmelade, oraha, ruma, kakaa i rastopljenog maslaca napravite nadjev.
  5. Plastičnom vrećicom u koju ste stavili nadjev i odrezali vrh uštrcajte u izdubljeno tijesto.
  6. U sredinu nadjeva stavite badem. Spojite dvije polovice breskvica.
  7. Jestive boje rasporedite s mlijekom, zatim umočite jednu polovicu u crvenu, a drugu u žutu boju.
  8. Na kraju, breskvice uvaljajte u kristal šećer. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.