Kolumne 2085 prikaza 10. rujna 2017.

Brzi sezonski zalogaji: Muffini s breskvama

Sweety and Spicy
Jesen nam već kuca na vrata pa je red da se zasluženo oprostimo s ljetom. Današnji recept su ukusni muffini s breskvama!

Muffine  (kruh, mek i podatan) koje danas poznajemo osmislili su Amerikanci prije 200 godina kada je izumljen prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu, proces izrade malih kruščića u potpunosti se ubrzao, a oni su upravo zbog toga postali planetarno popularni.  

 

Možda vas zanima... Ottolenghijevi muffini od borovnica koje obožavamo Recepti

 

Danas postoji mnogo različitih vrsta, što slatkih, što slanih, što punjenih s različitim voćem, orašastim plodovima i čokoladom itd. Izbor dodatka zapravo je na vama, a ja sam se ovoga puta odlučila za breskvu, sezonska voćku koju još nazivaju i kraljicom ljeta. 

 

 | Author: Sweety and Spicy Sweety and Spicy

 

Sastojci  za 18 muffina:

  • 4 šalice ( 2 dcl)  brašna glatkog 
  • 1 žlica cimeta 
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli 
  • 1.5  šalica ulja 
  • korica jednog limuna 
  • 4 jaja 
  • 3  šalice smeđeg šećera
  • 4  šalice nasjeckanih breskvi


Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice 
  2. Sve suhe sastojke pomiješajte i prosijte kroz sito ( Pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo sol)
  3. U zasebnoj zdjeli, umutite e ulje, jaja i šećer (dovoljno je vilicom)
  4. Sjedinite ove dvije mješavine i dodajte breskve, te napunite kalupe 
  5. Pecite 25 minuta i ostavite da se potpuno ohladi. 

 

Za više slanih i slatkih recepata posjetite blog Sweety&Spicy i istoimenu Facebook stranicu mladih gastro kreativaca. 

 

Možda vas zanima... Cantuccini – hrskavi talijanski keksi s bademima Kolumne Možda vas zanima... Cheesecake u čaši spreman za samo 10 minuta Kolumne

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.