Muffine (kruh, mek i podatan) koje danas poznajemo osmislili su Amerikanci prije 200 godina kada je izumljen prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu, proces izrade malih kruščića u potpunosti se ubrzao, a oni su upravo zbog toga postali planetarno popularni.
Danas postoji mnogo različitih vrsta, što slatkih, što slanih, što punjenih s različitim voćem, orašastim plodovima i čokoladom itd. Izbor dodatka zapravo je na vama, a ja sam se ovoga puta odlučila za breskvu, sezonska voćku koju još nazivaju i kraljicom ljeta.
Sastojci za 18 muffina:
- 4 šalice ( 2 dcl) brašna glatkog
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1.5 šalica ulja
- korica jednog limuna
- 4 jaja
- 3 šalice smeđeg šećera
- 4 šalice nasjeckanih breskvi
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice
- Sve suhe sastojke pomiješajte i prosijte kroz sito ( Pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo sol)
- U zasebnoj zdjeli, umutite e ulje, jaja i šećer (dovoljno je vilicom)
- Sjedinite ove dvije mješavine i dodajte breskve, te napunite kalupe
- Pecite 25 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.
Za više slanih i slatkih recepata posjetite blog Sweety&Spicy i istoimenu Facebook stranicu mladih gastro kreativaca.
Dobar tek!