Kolumne 10. srpnja 2022.

Cheesecake u čaši spreman za samo 10 minuta

foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Skala na termometru pokazuje 35° C i budimo iskreni, dok god je tako ne pada nam napamet paliti pećnicu. Hvaljeni bili sladoledi i razno razni napici koji nam zaslađuju ove vruće dane i utažuju želju za nekim slatkim klasicima koji su ne izvedivi bez pećnice.

Iako sam pobornik sladoleda i samo sladoleda tijekom ljeta, onaj domaćinski dio mene ne može zanemariti činjenicu da su pred nama godišnji odmori, ljudi putuju, ali isto tako i ugošćuju prijatelje i rodbinu. 

 

Možda vas zanima... Pita od borovnica - slastica o kojoj se priča Kolumne

 

E pa ovo je recept za sve vas koji ste se odlučili biti pravi domaćini, a ne želite i to malo slobodnoga vremena provesti u kuhinji ili pak za sve vas koji ste se zasitili sladoleda (je li to uopće moguće?). Cheesecake u čaši gotov za 10 minuta, jako kremozan, osvježavajuć i što je najvažnije ne grijemo kuću.

 

Možda vas zanima... Rolada od šumskog voća i mascarpone sira Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Sastojci:

  • Keksi
  • Med
  • Vrhnje za Šlag
  • Kremasti sir
  • Šećer u prahu
  • Vanilija
  • Svježe voće (borovnice, maline, kupine jagode)


Podloga za 6 čaša:

  • 200 gr integralnih keksi
  • 2 velike žlice meda 

Postupak:

  1. Kekse usitnite u blenderu te dodajte med kako bi ih malo povezali te smjesom punite čaše.

(Savjet ako nemate blender kekse možete staviti i u plastičnu vrećicu za zamrzavanje između dvije krpe te ih s valjkom zdrobiti)

Krema: 

  • 2,5 dcl vrhnja za šlag 
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije 
  • 200 grama krem sira( Philadelphia)

Postupak: 

  1. Razmutite vrhnje za šlag i u njega ručno dodajte također razmućeni sir u koji ste dodali šećer i vaniliju te po želi par kapi limuna. Kremu dodajte u čašu.


Preljev od voća:

  • 125 grama svježeg bobičastog voća (ja sam koristila kupine)

Postupak: 

  1. Voće vilicom ili štapnim mikserom usitnite, ako je kiselo dodajte malo šećera po želji (kako je sezona svježeg voća preljev ne kuham, no ako se radi o zamrznutom kupovnom preporučujem da ga zasladite, prokuhate te istim postupkom dovršite)
  2. Kroz sito procijedite kako bi uklonili koštice i prelijte po kremi.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.