Sweety&Spicy Mala škola pripreme steaka i recept za rustikalni ramstek Steak ili odrezak nije toliko česta pojava na mojem tanjuru. Ne zato što ga ne volim, naprotiv obožavam ga i to baš ona… Špajza
Sweety&Spicy Zagorske mlince lako možeš pripremiti kod kuće. Evo kako... Za pripremu tradicionalnih mlinaca potrebna su dva sastojka - brašno i voda... Kolumne
Sweety & Spicy Bojenje jaja prirodnim bojama za još šareniji Uskrs Oboji jaja prirodnim bojama, a potom ih premaži špekom za visoki sjaj... Kolumne
Sweety&Spicy Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom S putovanja u Švedsku vratili smo se s receptom za Köttbullar - mekane mesne okruglice... Kolumne
Sweety&Spicy Ušećereni bademi - izvrsna grickalica i još bolji poklon Orašasti plodovi poput badema, lješnjaka, oraha, pistacija, indijskih oraščića obogaćuju okus naših slastica, ali i dru… Kolumne
Sweety&Spicy Od viška svježeg sira napravi starinsku pitu Ako imaš viška svježeg sira, eto ideje za brzu i ukusnu večeru (a i doručak idući dan)... Kolumne
Sweety&Spicy Cheesecake u čaši spreman za samo 10 minuta Skala na termometru pokazuje 35° C i budimo iskreni, dok god je tako ne pada nam napamet paliti pećnicu. Hvaljeni bili … Kolumne
Sweety&Spicy Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što… Kolumne
Sweety&Spicy Gazpacho: Lagani obrok za visoke temperature Tijekom pripreme juhe od rajčice - Gazpacha, Matija koji stoji iza bloga "Sweety&Spicy" zaključio je da ga ova hladna j… Kolumne
Sweety & Spicy Karpati - kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra Karpati ili Karpatka kolač je koji podrijetlo vuče iz Poljske. Iako neodoljivo podsjeća na kremšnitu, ipak je znatno dr… Kolumne
Sweety & Spicy Sirup od bazge - svibanjski hit koji vraća u djetinjstvo Svibanj je mjesec u kojem su jagode plod prirode koji dominira društvenim mrežama i kuhinjama... Kolumne
Sweety & Spicy Odličan francuski krumpir s kobasicama Francuski krumpir odlična je ideja kako iskoristiti jaja koja su preostala od Uskrsa, a najbolji recept donosi ti Matij… Kolumne
Bez puno truda Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek Zlevanka ili Zlevka (kak' bi naši Zagorci rekli) kolač je koji se tradicionalno radi u sjevernim dijelovima Lijepe naše… Kolumne
sweety&spicy Panna cotta od mliječne i bijele čokolade (s malinama) Oovo lijepo vrijeme potaknulo me da napravim jedan brz, lagan i, po mom mišljenju, proljetni desert koji će se svidjeti… Kolumne
Sweety&Spicy Lava cake – čokoladni desert koji topi sva srca Souffle, lava cake ili u našim krajevima još poznato pod nazivom nabujak, jelo je koji će Vam grijati dušu u ovo zimsko… Kolumne
sweety&spicy Evo kako možeš napraviti domaće ćevape i lepinje... Ja sam odlučio ići na čisti okus i jednostavnost. Sol, papar, malo ljute paprike za pikantnost, mineralna, luk i češnja… Kolumne
Sweety&Spicy Jesenski klasik od prhkog tijesta i kestena Kod ovoga deserta bitan je izgled koji podsjeća na planinu, a osnova su šlag i kesten pire... Kolumne
Sweety&Spicy Šumski burek od vrganja, špeka i poriluka Vječito pitanje postavlja se ponovno. Je li burek od vrganja, špeka i poriluka burek ili je pita? Neću duljiti, naravno… Kolumne
Sweety&Spicy Recept za lignjune iz pećnice inspiriran Grčkom Ljeto i vrućine traže laganu hranu, onu mediteransku. Grčka se činila kao odličan izbor smjera u kojem želim ići. Odluk… Kolumne
Sweety&Spicy Zasladi se i opusti uz brzinski tart od čokolade Prhko tijesto, ganache i svježa menta recept su za odličan desert! Kolumne