Sweety&Spicy Gazpacho: Lagani obrok za visoke temperature Tijekom pripreme juhe od rajčice - Gazpacha, Matija koji stoji iza bloga "Sweety&Spicy" zaključio je da ga ova hladna j… Kolumne
Sweety & Spicy Karpati - kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra Karpati ili Karpatka kolač je koji podrijetlo vuče iz Poljske. Iako neodoljivo podsjeća na kremšnitu, ipak je znatno dr… Kolumne
Sweety & Spicy Sirup od bazge - svibanjski hit koji vraća u djetinjstvo Svibanj je mjesec u kojem su jagode plod prirode koji dominira društvenim mrežama i kuhinjama... Kolumne
Sweety&Spicy Od viška svježeg sira napravi starinsku pitu Ako imaš viška svježeg sira, eto ideje za brzu i ukusnu večeru (a i doručak idući dan)... Kolumne
Sweety & Spicy Odličan francuski krumpir s kobasicama Francuski krumpir odlična je ideja kako iskoristiti jaja koja su preostala od Uskrsa, a najbolji recept donosi ti Matij… Kolumne
Sweety & Spicy Bojenje jaja prirodnim bojama za još šareniji Uskrs Obojaja jaja prirodnim bojama, a potom ih premaži špekom za visoki sjaj... Kolumne
Bez puno truda Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek Zlevanka ili Zlevka (kak' bi naši Zagorci rekli) kolač je koji se tradicionalno radi u sjevernim dijelovima Lijepe naše… Kolumne
sweety&spicy Panna cotta od mliječne i bijele čokolade (s malinama) Oovo lijepo vrijeme potaknulo me da napravim jedan brz, lagan i, po mom mišljenju, proljetni desert koji će se svidjeti… Kolumne
Sweety&Spicy Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom S putovanja u Švedsku vratili smo se s receptom za Köttbullar - mekane mesne okruglice... Kolumne
Sweety&Spicy Lava cake – čokoladni desert koji topi sva srca Souffle, lava cake ili u našim krajevima još poznato pod nazivom nabujak, jelo je koji će Vam grijati dušu u ovo zimsko… Kolumne
Sweety&Spicy Zagorske mlince lako možeš pripremiti kod kuće. Evo kako... Za pripremu tradicionalnih mlinaca potrebna su dva sastojka - brašno i voda... Kolumne
sweety&spicy Evo kako možeš napraviti domaće ćevape i lepinje... Ja sam odlučio ići na čisti okus i jednostavnost. Sol, papar, malo ljute paprike za pikantnost, mineralna, luk i češnja… Kolumne
Sweety&Spicy Jesenski klasik od prhkog tijesta i kestena Kod ovoga deserta bitan je izgled koji podsjeća na planinu, a osnova su šlag i kesten pire... Kolumne
Sweety&Spicy Šumski burek od vrganja, špeka i poriluka Vječito pitanje postavlja se ponovno. Je li burek od vrganja, špeka i poriluka burek ili je pita? Neću duljiti, naravno… Kolumne
Sweety&Spicy Recept za lignjune iz pećnice inspiriran Grčkom Ljeto i vrućine traže laganu hranu, onu mediteransku. Grčka se činila kao odličan izbor smjera u kojem želim ići. Odluk… Kolumne
Sweety&Spicy Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što… Kolumne
Sweety&Spicy Zasladi se i opusti uz brzinski tart od čokolade Prhko tijesto, ganache i svježa menta recept su za odličan desert! Kolumne
Sweety & Spicy Proljetna verzija Linzer torte s jagodama i rabarbarom Uživaj u proljetnom izdanju klasične torte sa svježim jagodama i rabarbarom, koja izvrsno pristaje uz kuglicu sladoleda… Kolumne
Sweety&Spicy Isprobaj luk punjen mljevenim mesom i rižom Ako ne preferiraš kuhani luk, ovo će te jelo u potpunosti preobratiti... Kolumne
chill&grill 2021 Vratina s roštilja - klasik za uživanje na otvorenom Hrvati su poznati po tome da vole dobar roštilj. Raznolike kombinacije mesa, umaka, povrća, salata su ono što naš rošti… Špajza