Sweety&Spicy Zagorske mlince lako možeš pripremiti kod kuće. Evo kako... Za pripremu tradicionalnih mlinaca potrebna su dva sastojka – brašno i voda... Kolumne
Sweety&Spicy Coq au vin ili kako skuhati pijetla u vinu Soul food. Izraz je to koji koristim za ona jela koja mi oplemenjuju dušu, a najčešće ih povezujem s nečim što se jede … Kolumne
Sweety&Spicy Zimska druženja s obitelji uz kuhano vino Zagrij se kuhanim vinom - nezaobilaznim zimskim napitkom od kojeg miriše cijela kuća Kolumne
Sweety&Spicy Ušećereni bademi - izvrsna grickalica i još bolji poklon Orašasti plodovi poput badema, lješnjaka, oraha, pistacija, indijskih oraščića obogaćuju okus naših slastica, ali i dru… Kolumne
Sweety&Spicy Ukrasi popularne keksiće u blagdanskom duhu! Ovi slatki snjegovići i Rudolfi dobro su nas zabavili dok smo ih ukrašavali uživajući u predivnom okružju zagorskih bre… Kolumne
ADVENTSKI KALENDAR Panettone - blagdansko iznenađenje za cijelu obitelj Najbolje je jelo ono koje si spontano smislio hodajući tržnicom u subotnje jutro. Jednako tako spontano je došla i moja… Špajza
Nema tice do prasice Vikendom: Sporo pečeni svinjski vrat i pikantna salsa Ne znam kako je kod vas, ali kod mene je nedjelja oduvijek bila predviđena za neko fino meseko. S obzirom na to da sam … Kolumne
Sweety & Spicy Karpati - kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra Karpati ili Karpatka kolač je koji podrijetlo vuče iz Poljske. Iako neodoljivo podsjeća na kremšnitu, ipak je znatno dr… Kolumne
Sweety&Spicy Jesenski klasik od prhkog tijesta i kestena Kod ovoga deserta bitan je izgled koji podsjeća na planinu, a osnova su šlag i kesten pire... Kolumne
Sweety&Spicy Odličan francuski krumpir s kobasicama Pomalo neugodno sam se iznenadio dok sam pisao ovaj članak shvativši da godinama živim u lažnom uvjerenju - francuski k… Kolumne
Sweety&Spicy Zasladi se i opusti uz brzinski tart od čokolade Prhko tijesto, ganache i svježa menta recept su za odličan desert! Kolumne
Sweety&Spicy Jer je jesen: Šumski burek od vrganja, špeka i poriluka Vječito pitanje postavlja se ponovno. Je li burek od vrganja, špeka i poriluka burek ili je pita? Neću duljiti, naravno… Kolumne
sweety&spicy Pozdrav ljetu uz odličan složenac s patlidžanima Parmigiana je poznati talijanski složenac od patlidžana i rajčice Kolumne
Sweety&Spicy Ceviche – peruanski klasik za posljednje dane ljeta Brzo na plac po ribu i ostale sastojke, pa otputujte u Peru! Kolumne
Sweety&Spicy Kod kuće pripremi tradicionalni turski kebab! Kada čujete za pojam kebab, vjerojatno odmah pomislite na Tursku. Naime, u Turskoj postoji više od 100 vrsta kebaba! Kolumne
Sweety&Spicy Gazpacho - lagani obrok za visoke temperature Tijekom pripreme Gazpacha, Sweety&Spicy su zaključili da ih ova hladna juha neodoljivo podsjeća na smoothie... Kolumne
Sweety&Spicy Hrskavi lignjuni iz pećnice na putu u Grčku Ljeto i vrućine traže laganu hranu, onu mediteransku. Grčka se činila kao odličan izbor smjera u kojem želim ići. Odluk… Kolumne
Bez puno truda Domaći slatkiš: Zlevanka koja uspijeva baš uvijek Zlevanka ili Zlevka (kak' bi naši Zagorci rekli) kolač je koji se tradicionalno radi u sjevernim dijelovima Lijepe naše… Kolumne
Sweety&Spicy Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što… Kolumne
Sweety&Spicy Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom S putovanja u Švedsku vratili smo se s receptom za Köttbullar - mekane mesne okruglice... Kolumne