Recepti Desert 11. travnja 2020.

Mini Pavlove oduševit će i najzahtjevnija nepca

Namaz
15 MIN
60 MIN
16
SREDNJE
Mini Pavlove
Mini Pavlove
foto: Sweety and Spicy
Hrskava, kremasta i osvježavajuća pridjevi su koji najbolje opisuju Pavlovu tortu, jednu od najpoznatijih slastica na svijetu.

Iako se priprema diljem svijeta najpoznatija je u Australiji i Novom Zelandu, državama koje ju svojataju kao svoju nacionalnu slasticu. Torta Pavlova je nastala u čast Ane Pavlove, ruske balerine poznate po krhkom i nježnom stasu, a izuzetne snage. Upravo takva je i torta - nježna, ali raskošna izgledom i okusom.

Baza ove torte je beze kora napravljena od bjelanjaka i upravo je zato ova torta hrskava i krhka. Tradicionalno se na beze bazu stavlja tučeno slatko vrhnje, no postoje varijacije s kojima se možete igrati pa umjesto šlaga možete koristiti slastičarsku kremu, kremu od sira ili neku vama omiljenu.

pavlova cupcakes Možda vas zanima... Pavlova cupcakes sa sočnim umakom od malina Recepti

Pavlova se obilato ukrašava voćem

Torta se na kraju ukrašava obilato voćem koje joj daje svježinu, ali i svu raskoš njenoga izgleda. Najčešće se stavlja razno tropsko voće, tipično za Australiju.

Zbog nepristupačnosti tropskog voća kod nas se najčešće priprema s jagodama i ostalim bobičastim voćem. Naizgled torta je delikatna, ali u suštini je vrlo jednostavna za pripremu te je to ujedno jedan od razloga zašto je često pripremam.

 | Author: Sweety and Spicy Mini Pavlove foto: Sweety and Spicy

Mini Pavlove su sjajan način da se iskoristi višak bjelanjaka

Gotovo uvijek spremam je na tradicionalan način odnosno samo sa šlagom, što je i moj mali trik prilikom izrade ove torte. Naime, kako je osnovni sastojak ove torte bjelanjak pripremam je gotovo uvijek kada mi radi pripreme nekog drugog kolača ostanu najmanje 2-3 bjelanjka viška.

To je za veliku tortu često nedovoljno, a meni je žao ne utrošiti bjelanjke i samo ih baciti pa pripremim ove preslatke mini Pavlove odnosno beze puslice koje vam mogu stajati na suhom i do par dana prije nego li ih ukrasiš šlagom i voćem.

Želite li uživati u još slasnih delicija naših kolumnista, potražite ih na blogu Sweety&Spicy, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Mini Pavlove | Author: Sweety and Spicy Mini Pavlove foto: Sweety and Spicy

Ne gasi ekran dok kuham

Mini Pavove
15 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bjelanjak 4 kom
  • Šećer u prahu 250 g
  • Sok od limuna 1 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
  • Vrhnje za šlag 300 ml
  • Voće po izboru
Postupak
  1. Umuti bjelanjke s prstohvatom soli i postupno dodavanim šećerom i malo soka od limuna u čvrsti snijeg. (Neka mikser radi najmanje 10 minuta).


  2. U smjesu prosijati žlicu gustina i špatulom lagano izmiješati.


  3. U slastičarsku vrećicu staviti čvrsti snijeg i na pleh istiskujte malena gnijezda. Ako nemaš slastičarsku vrećicu, snijeg od bjelanjaka možeš na mini beze kore stavljati i žlicom. Obavezno ostavi malenu udubinu na sredini gdje ćeš kasnije staviti šlag ili kremu po želji.


  4. Mini beze kore sušiti oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 100 stupnjeva.


  5. Gotove su kada se više ne lijepe za papir za pečenje i kada pod prstima osjetiš hrskavu koricu.


  6. Mini beze kore pusti da se potpuno ohlade te ih potom ukrasi tučenim slatkim vrhnjem i voćem po izboru.


Isprobaj i ove varijante Pavlove...

Možda vas zanima... Pavlova u čaši - nova verzija slatkog klasika Recepti Možda vas zanima... Slatko osvježenje: Pavlova od limuna Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.