Hrskav i sočan spoj Pavlove i cupcakesa nas je oduševio, pa i tebi otkrivamo naš recept!
Pavlova, taj divan desert pun slatkoće, hrskavosti i svježine voća, nešto nam je najdraže u svako doba godine, a posebno u proljeće kada nam se nudi obilje svježeg bobičastog voća. Zato ovaj put i donosimo recept za Pavlova cupcakes s umakom od malina - to su zapravo mini Pavlove, koje se peku u kalupima za muffine.
Ovaj neodoljiv slatki spoj Pavlove i muffina jako nam se sviđa, a ova je slastica i jako praktična jer svatko dobije svoju porciju. Iako pečena meringa može neko vrijeme stajati, s vremenom ona gubi hrskavost pa je i ove Pavlova cupcakese potrebno poslužiti odmah. I pojesti dok kažeš 'Pavlova'! 😉
Pavlova cupcakes sa šumskim voćem
foto: A Cookie Named Desire/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pavlova cupcakes s umakom od malina
10 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
24
porcija
SREDNJE
PAVLOVA
Sastojci
Bjelanjak
9
kom
Sol
0,25
žličica
Šećer
400
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Alkoholni ocat
1
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
TOPPING
Sastojci
Zamrznute maline
350
g
Šećer
50
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Sok od limuna
0,50
kom
Tučeno slatko vrhnje
Postupak
Pećnicu zagrij na 150 stupnjeva i u 2 standardna pleha za muffine (svaki je za 12 komada) stavi papirnate košarice za muffine.
Izmiksaj bjelanjke sa solju dok ne dobiješ čvrst snijeg. Dok mikser još radi, malo po malo dodaj šećer uz stalno miksanje - trebaš dobiti jako čvrst, sjajan snijeg koji ne pada. Za to će ti, od trenutka kad počneš dodavati šećer, trebati 5-7 minuta.
Dodaj gustin, alkoholni ocat i ekstrakt vanilije i još kratko sve izmiksaj da se sjedini. Prebaci u slastičarsku vrećicu s velikim otvorom. Istisni meringu u kalupe za muffine u kojima su papirnate košarice za muffine. Košarice napuni do vrha.
Kalupe za muffine stavi u pećnicu i temperaturu odmah smanji na 120 stupnjeva. Peci oko 30 minuta, ugasi pećnicu i pusti da se Pavlova muffini suše u pećnici oko 1 sat. Pokušaj ne otvarati pećnicu u to vrijeme, da se ona postupuno ohladi.
U međuvremenu na srednjoj vatri zagrijavaj maline, šećer, gustin i sok od limua. Kada zakipi, kuhaj dalje uz često miješanje, sve dok se maline potpuno ne raspadnu, 6-8 minuta.
Umak procijedi kroz fino cjedilo, pusti da se potpuno ohladi.
Na svaku mini Pavlovu stavi po žlicu tučenog slatkog vrhnja i preko toga po žlicu umaka od malina. Možeš ukrasiti svježim malinama i drugim bobičastim voćem te listićima mente.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
2233 kcal
111 %
MASTI
9,00 g
12 %
KOLESTEROL
0,17 g
0 %
UH
501,00 g
182 %
PROTEINI
38,00 g
76 %
Kod ovog deserta jedino se umak od malina može pripremiti unaprijed i to do 3 dana ranije. Potrebno ga je čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, sve do trenutka posluživanja.