Recepti Desert 09. travnja 2025.

Pavlova cupcakes sa sočnim umakom od malina

Desert
10 MIN
90 MIN
24
SREDNJE
pavlova cupcakes
Pavlova cupcakes
foto: A Cookie Named Desire/Pinterest
Hrskav i sočan spoj Pavlove i cupcakesa nas je oduševio, pa i tebi otkrivamo naš recept!

Pavlova, taj divan desert pun slatkoće, hrskavosti i svježine voća, nešto nam je najdraže u svako doba godine, a posebno u proljeće kada nam se nudi obilje svježeg bobičastog voća. Zato ovaj put i donosimo recept za Pavlova cupcakes s umakom od malina - to su zapravo mini Pavlove, koje se peku u kalupima za muffine.

Ovaj neodoljiv slatki spoj Pavlove i muffina jako nam se sviđa, a ova je slastica i jako praktična jer svatko dobije svoju porciju. Iako pečena meringa može neko vrijeme stajati, s vremenom ona gubi hrskavost pa je i ove Pavlova cupcakese potrebno poslužiti odmah. I pojesti dok kažeš 'Pavlova'! 😉

pavlova cupcakes | Author: A Cookie Named Desire/Pinterest Pavlova cupcakes sa šumskim voćem foto: A Cookie Named Desire/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pavlova cupcakes s umakom od malina
10 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
24
porcija
SREDNJE
PAVLOVA
Sastojci
  • Bjelanjak 9 kom
  • Sol 0,25 žličica
  • Šećer 400 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
  • Alkoholni ocat 1 žlica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
TOPPING
Sastojci
  • Zamrznute maline 350 g
  • Šećer 50 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
  • Sok od limuna 0,50 kom
  • Tučeno slatko vrhnje
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 150 stupnjeva i u 2 standardna pleha za muffine (svaki je za 12 komada) stavi papirnate košarice za muffine.


  2. Izmiksaj bjelanjke sa solju dok ne dobiješ čvrst snijeg. Dok mikser još radi, malo po malo dodaj šećer uz stalno miksanje - trebaš dobiti jako čvrst, sjajan snijeg koji ne pada. Za to će ti, od trenutka kad počneš dodavati šećer, trebati 5-7 minuta.


  3. Dodaj gustin, alkoholni ocat i ekstrakt vanilije i još kratko sve izmiksaj da se sjedini. Prebaci u slastičarsku vrećicu s velikim otvorom. Istisni meringu u kalupe za muffine u kojima su papirnate košarice za muffine. Košarice napuni do vrha.


  4. Kalupe za muffine stavi u pećnicu i temperaturu odmah smanji na 120 stupnjeva. Peci oko 30 minuta, ugasi pećnicu i pusti da se Pavlova muffini suše u pećnici oko 1 sat. Pokušaj ne otvarati pećnicu u to vrijeme, da se ona postupuno ohladi.


  5. U međuvremenu na srednjoj vatri zagrijavaj maline, šećer, gustin i sok od limua. Kada zakipi, kuhaj dalje uz često miješanje, sve dok se maline potpuno ne raspadnu, 6-8 minuta.


  6. Umak procijedi kroz fino cjedilo, pusti da se potpuno ohladi.


  7. Na svaku mini Pavlovu stavi po žlicu tučenog slatkog vrhnja i preko toga po žlicu umaka od malina. Možeš ukrasiti svježim malinama i drugim bobičastim voćem te listićima mente.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

2233 kcal

111 %

MASTI

9,00 g

12 %

KOLESTEROL

0,17 g

0 %

UH

501,00 g

182 %

PROTEINI

38,00 g

76 %

Kod ovog deserta jedino se umak od malina može pripremiti unaprijed i to do 3 dana ranije. Potrebno ga je čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, sve do trenutka posluživanja.

I ove verzije Pavlove jako su nam drage...

Možda vas zanima... Pavlova u čaši - nova verzija slatkog klasika Recepti Pavlova torta Možda vas zanima... Pavlova: Priča o najpoznatijoj slastici od bjelanjaka i voća Recepti pavlova s citrusima Možda vas zanima... RECEPT DANA Zimska Pavlova s citrusima Recepti Možda vas zanima... Slatka kao ljubav - Pavlova torta s jagodama, malinama i kupinama Recepti Možda vas zanima... Slatko osvježenje: Pavlova od limuna Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.