Recepti Desert 07. veljače 2025.

RECEPT DANA Zimska Pavlova s citrusima

Desert
45 MIN
120 MIN
8
SREDNJE
pavlova s citrusima
Pavlova s citrusima
foto: LoisSlokoski/Pinterest
Slatka hrskava beze podloga, prozračna krema i sočno citrusno voće kombinacija je koja stvara pravi slatki spektakl - zimska Pavlova postat će novi hit na tvome stolu

Torta Pavlova je jedan od onih deserta koji osvaja i izgledom i okusom. Inspirirana balerinom Anom Pavlovom, ova lagana i pahuljasta poslastica oduševljava ljubitelje slatkog diljem svijeta.

Osnova joj je hrskava meringa s nježnom, marshmallow teksturom iznutra, dok je gornji sloj prekriven bogatim kremama i svježim voćem.

Krema od limuna 

U ovoj zimskoj verziji, klasična kombinacija vrhnja i voća dobiva neočekivanu notu – domaći curd od limuna koji savršeno balansira slatkoću. Lako ćeš ga napraviti od samo 5 sastojaka slijedeći jednostavne upute iz našeg recepta.

krema od limuna Možda vas zanima... Slatko na žlicu: Krema od limuna gotova za 10 minuta Recepti

citrusna pavlova | Author: HonestlyYUM/Pinterest Zimska Pavlova s citrusima foto: HonestlyYUM/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Zimska Pavlova s citrusima
45 MIN
pripreme
120 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Bjelanjak 4 kom
  • Sol 0,25 žličica
  • Šećer 1 šalica
  • Rižin ocat 2 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 1 žlica
  • Naranča 250 g
  • Mandarina 250 g
  • Grejp 200 g
  • Vrhnje za šlag 0,75 šalica
  • Curd od limuna 0,75 šalica
  • Pistacije
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 135°C. Obloži veliki lim za pečenje papirom za pečenje. Koristeći okrenutu zdjelu ili kalup za tortu nacrtaj krug promjera 20 cm na papiru za pečenje. Okreni papir (označena strana neka bude prema dolje).


  2. U posudi samostojećeg miksera s nastavkom za pjenjaču miksaj bjelanjke i sol na srednje jakoj brzini dok ne dobiju mekane vrhove, 1-2 minute. Dok mikser radi na najvećoj brzini, polako i postepeno dodaj šećer, miksajući dok ne nastanu čvrsti, sjajni vrhovi, oko 6 minuta. Smanji brzinu miksera i umiješaj ocat i vaniliju, a zatim dodaj gustin.


  3. Rasporedi smjesu od bjelanjaka unutar označenog kruga na papiru za pečenje. Žlicom oblikuj veliki, plitki udubljeni centar.


  4. Peci dok se puslica ne odvoji lako od papira, otprilike 1 sat i 15 minuta. Isključi pećnicu i ostavi puslicu da se hladi unutar pećnice 2 sata. Izvadi je iz pećnice i ostavi da se hladi još 15 minuta. Pažljivo odlijepi papir i premjesti puslicu na veliki pladanj za posluživanje.


  5. U međuvremenu, malim nožem oguli koru s citrusa. Jedan citrus nareži poprečno na kolutove, a preostale nareži na filete. Stavi ih na papirnate ručnike da se ocijede.


  6. Mikserom na srednje jakoj brzini izmiksja slatko vrhnje dok ne nastanu mekani vrhovi, 2-3 minute.


  7. Tri četvrtine curda od limuna rasporedi u udubljenje na puslici. Preko toga dodaj tučeno vrhnje. Na vrh žlicom dodaj ostatak curda i rasporedi citrusno voće. Pospi pistacijama.


 

Pavlova se može pripremiti unaprijed – meringa može stajati do 2 dana u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi, a curd se može napraviti i do 3 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku.

Isprobaj i ove varijante Pavlove!

Možda vas zanima... Pavlova u čaši - nova verzija slatkog klasika Recepti Pavlova torta Možda vas zanima... Pavlova: Priča o najpoznatijoj slastici od bjelanjaka i voća Recepti Možda vas zanima... Slatka kao ljubav - Pavlova torta s jagodama, malinama i kupinama Recepti Možda vas zanima... Slatko osvježenje: Pavlova od limuna Recepti Možda vas zanima... Isprobaj jesensku pavlovu s karameliziranim jabukama i orasima Recepti božićna pavlova Možda vas zanima... Božićna Pavlova je najukusniji ukras tvog stola Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:56 07. Veljača 2025.

    Mmmm