Recepti Desert 23. ožujka 2024.

Slatko na žlicu: Krema od limuna gotova za 10 minuta

Krema
10 MIN
15 MIN
8
SREDNJE
krema od limuna
Neodoljiva krema od limuna dio je divnih slastica
foto: An Vision/Unsplash
Obavezno je isprobaj jer ova krema od limuna savršeno je kremasta i nevjerojatno ukusna

Savršen sklad okusa, ni preslatka, ni prekisela... ova krema od limuna pravo je čudo! Najbolje od svega je što ti je potrebno samo 5 sastojaka koje vjerojatno već imaš u svom hladnjaku. 

Ovu kremu možeš napraviti i od soka od naranče ili limete te čuvati u hladnjaku ili čak zamrznuti. 

curd od limuna | Author: Shutterstock Divna krema koju možeš jesti samu ili koristiti u brojnim slasticama foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Curd od limuna
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jaje 2 kom
  • Žumanjak 2 kom
  • Limun 5 kom
  • Šećer kristal 1,50 šalica
  • Maslac 6 žlica
Postupak
  1. U zdjeli lagano umutiti jaja i žumanjke i staviti sa strane. U manji lonac naribati koricu limuna i iscijediti limune za jednu šalicu soka. U tavu dodati sok limuna i šećer te dobro pomiješati koricu. 


  2. Lonac staviti na laganu i dodati umućena jaja. Kuhati smjesu uz stalno miješanje drvenom kuhačom dok se ne zgusne, 5 do 8 minuta. 


  3. Ukloniti lonac tavu s vatre i dodati maslac, ne sve odjednom, miješajući dok se maslac ne otopi. Procijediti puding kroz sito u staklenu posudu. Pokriti plastičnom folijom, zatim poklopiti i staviti u hladnjak da se hladi otprilike četiri sata.


  4. Posluži uz tučeno slatko vrhnje. U slast!


Isprobaj i ove divne recepte od limuna...

 

Možda vas zanima... Limun kocke za sve ljubitelje slatko-kiselkastih okusa Recepti Možda vas zanima... Zasladi se sočnim kolačem od limuna Recepti Kolač od pistacija i limuna Možda vas zanima... Još bolji dan uz kolač od pistacija i limuna Recepti keksi od limuna Možda vas zanima... Isprobaj nevjerojatno mekane keksiće od limuna Recepti Tart Možda vas zanima... Mini tartovi za najveće ljubitelje limuna Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.