Ako tražiš brz i pristupačan recept koji izgleda kao slastica iz slastičarnice, onda si na pravom mjestu. Ovi mini tartovi bit će gotovi za tren, nećeš morati paliti pećnicu, a curd možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u hladnjaku.
Posluži se našim receptom za curd od limuna i obavezno ga spremi u steriliziranu staklenku.
S pripremom ovih tartova možeš krenuti na dan kada ih planiraš poslužiti. Bitno je da upotrijebiš kalupe kojima se može odvojiti dno. Poslužit će i mali kalupi za tortu promjera 8 ili 10 cm.
Budući da se podloga ne peče, bit će nešto osjetljivija i pažljivo ćeš je trebati izvaditi iz kalupa. Bez brige, proces je vrlo jednostavan i brz!
Tart s curdom od limuna
Sastojci:
- 8 žlica curda od limuna
- 80 g rastopljenog maslaca
- 200 g digestive keksa
- 50 g bobičastog voća po izboru
Postupak:
- Kekse fino samelji i pomiješaj ih s rastopljenim maslacem.
- Pripremi 4 kalupa za mini tart promjera 8 cm. Premaži ih maslacem pa utisni smjesu keksa i maslaca. Posluži se žlicom kako bi smjesa bila ravnomjerno raspoređena i glatka.
- Stavi kalupe u zamrzivač na najmanje 2 sata.
- Izvadi podlogu za tart iz kalupa i nadjeni svaki s po dvije žlice curda od limuna.
- Posluži rashlađeno, s bobičastim voćem po izboru!