Mini tartovi s curdom od limuna odličan su izbor za sve početnike koji žele impresionirati goste!
Ako tražiš brz i pristupačan recept koji izgleda kao slastica iz slastičarnice, onda si na pravom mjestu. Ovi mini tartovi bit će gotovi za tren, nećeš morati paliti pećnicu, a curd možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u hladnjaku.
Posluži se našim receptom za curd od limuna i obavezno ga spremi u steriliziranu staklenku.
Pazi kakve kalupe koristiš za ove mini tartove od limuna!
S pripremom ovih tartova možeš krenuti na dan kada ih planiraš poslužiti. Bitno je da upotrijebiš kalupe kojima se može odvojiti dno. Poslužit će i mali kalupi za tortu promjera 8 ili 10 cm.
Budući da se podloga ne peče, bit će nešto osjetljivija i pažljivo ćeš je trebati izvaditi iz kalupa. Bez brige, proces je vrlo jednostavan i brz!
Mini tart s curdom od limuna
foto: Bruna Branco/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Mini tartovi s curdom od limuna
15 MIN
pripreme
3 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Curd od limuna
8
žlica
Maslac
80
g
Digestive keksi
200
g
Bobičasto voće
50
g
Postupak
Kekse fino samelji i pomiješaj ih s rastopljenim maslacem.
Pripremi 4 kalupa za mini tart promjera 8 cm. Premaži ih maslacem pa utisni smjesu keksa i maslaca. Posluži se žlicom kako bi smjesa bila ravnomjerno raspoređena i glatka.
Stavi kalupe u zamrzivač na najmanje 2 sata.
Izvadi podlogu za tart iz kalupa i nadjeni svaki s po 2 žlice curda od limuna.