Bogata torta od 3 kore, 2 sloja domaćeg curda od limuna i premazom s kokosom oduševit će i najzahtjevnije goste! Imamo super recept!
Slojevitatorta s curdom od limuna i kokosovim brašnom idealan je odabir za posebne prilike, poput rođendana, godišnjica ili nadolazećeg Valentinova. Definitivno nije izbor za svaki dan, budući da trebaš pripremiti 3 različite komponente i pričekati da se dobro ohladi. Požurivanje ne dolazi u obzir, ali svaka će se utrošena minuta isplatiti.
Budući da će ti trebati 3 kore za tortu, posao će biti najbrži s 3 kalupa istog promjera. Naravno, možeš ih ispeći i dan ranije u istom kalupu i izbjeći zbrku.
Torta s curdom od limuna i kokosom
foto: Polina Tankilevitch/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Torta s curdom od limuna i kokosom
40 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
Maslac
180
g
Glatko brašno
450
g
Sol
0,50
žličica
Prašak za pecivo
1
žličica
Mlijeko
250
ml
Pasta od vanilije
1
žličica
Šećer
300
g
Jaje
3
kom
CURD OD LIMUNA
Sastojci
Šećer
200
g
Brašno
3
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žlica
Limunova korica
1
žlica
Sok od limuna
120
ml
Jaje
3
kom
Maslac
60
g
PREMAZ
Sastojci
Šećer
300
g
Voda
120
ml
Bjelanjak
3
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Kokosovo brašno
200
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 ili 25 cm premaži maslacem i pobrašni.
Najprije napravi biskvit. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo u jednoj posudi. U drugoj pomiješaj mlijeko s vanilijom.
Izmiksaj maslac sa šećerom pa u pahuljastu smjesu postepeno dodaj jedno po jedno jaje i nastavi miksati. Naizmjence dodaj smjesu brašna i mlijeko, dok se svi sastojci ne sjedine.
Podijeli smjesu na 3 dijela, budući da ćeš trebati 3 podjednako debela i ravnomjerno pečena biskvita. Peci svaki 15-20 minuta u zagrijanoj pećnici. Pusti da se hladi 5 minuta u kalupu, a zatim ga izvadi i ponovi postupak još 2 puta.
Dok se kore hlade, pripremi curd od limuna. U jednoj posudi pomiješaj šećer, brašno i kukuruzni škrob. U drugoj posudi pomiješaj limunov sok, koricu i 250 ml vode, a zatim dodaj jaja i dobro izradi smjesu mutilicom.
Posudu sa šećerom stavi na srednje jaku vatri i postepeno ulijevaj ostale sastojke. Cijelo vrijeme miješaj, dok se curd ne zgusne, pa makni s vatre i u vruću smjesu umiješaj maslac.
Na kraju pripremi premaz. Šećer pomiješaj s vodom i stavi na srednje jaku vatru. Pričekaj nekoliko minuta kako bi se šećer otopio i kako bi se pretvorio u sirup.
Mikserom miksaj bjelanjke otprilike 2 minute pa polako dolijevaj vrući sirup, pazeći da se jaja ne pretvore u kajganu. Miksaj dok premaz ne postane gust, otprilike 2 do 3 minute.
Na kraju složi tortu. Prvu koru uredno premaži polovicom curda, poklopi je drugom, premaži ostatkom curda i završi trećom korom. Cijelu tortu ravnomjerno obloži premazom pa dlanovima utisni kokosovo brašno. Izgledat će rustikalno i primamljivo!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.