Recepti 13. kolovoza 2020.

Zasladi se sočnim kolačem od limuna

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj citrusni desert oduševit će te okusom, mirisom i teksturom. Vrlo je jednostavan, ugodno sladak i prikladan za opuštanje vikendom

Prednost ovog kolača je i to što među sastojcima nema pšeničnog brašna, već je zamijenjeno bademovim i kukuruznom kupicom

Nemoj pretjerivati s dekoracijom jer u ovom slučaju manje zaista jest više. Predlažemo da ga poslužiš uz žlicu tučenog vrhnja i naribaš još malo limunove korice.

 

Možda vas zanima... Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva Kolumne

 

Sastojci:

  • 280 g bademovog brašna
  • 120 g kukuruzne krupice
  • 7 g praška za pecivo
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 velika jaja
  • Korica dva limuna
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli

Za preljev:

  • 50 g šećera u prahu
  • 3 žlice limunovog soka

 

Možda vas zanima... Sočan sezonski kolač s komadićima breskve Recepti

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 24 cm premaži maslacem i prekrij dno papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj suhe sastojke – bademovo brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo i sol u zasebnoj posudi i stavite sa strane.
  3. Miksaj šećer i maslac sve dok smjesa ne postane svjetlija, otprilike tri minute. Dodaj jedno po jedno jaje pa izmiksaj.
  4. Postepeno dodaj suhe sastojke i miješaj kuhačom ili silikonskom špatulom. Na kraju ubaci koricu limuna i ekstrakt vanilije i dobro promiješaj.
  5. Prebaci smjesu u kalup i  peci do trenutka kad primijetiš da se kolač udaljio od stijenki kalupa, otprilike 40 minuta.
  6. Limunov sok i šećer stavi u malu posudu na laganu vatru. Povremeno promiješaj i makni kad se šećer otopi.
  7. Čačkalicom probuši male rupice u kolaču i prelij sirupom.

 

Pričekaj da se do kraja ohladi, a zatim ga serviraj uz tučeno vrhnje. Želimo ti ugodan ostatak dana!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.