Recepti 23. srpnja 2020.

Sočan sezonski kolač s komadićima breskve

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ljeti ne zazireš od korištenja pećnice, počasti sebe i najmilije vrlo jednostavnim kolačem s breskvama.

Sezonu bresaka iskoristi za pripremu brzog i sočnog kolača koji će poslužiti kao doručak, gablec i desert. Trebat će ti 15 minuta vremena za miksanje sastojaka, a potom samo strpljenje tijekom pečenja i hlađenja.

Imaj na umu da ga možeš preliti glazurom od šećera, mlijeka i ekstrakta vanilije, ali bit će dovoljno sladak i fotogeničan čak i ako preskočiš taj korak. U slast!

 

Možda vas zanima... Iskoristi breskve na pet slasnih načina Recepti


Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 1-2 breskve
  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži duguljasti kalup maslacem i pobrašni ili ga obloži papirom za pečenje.
  2. Prosij 180 g glatkog brašna pa ga pomiješaj s praškom za pecivo i soli.
  3. Nareži breskvu na kockice i uvaljaj je u preostalih 20 g brašna.
  4. Izmiksaj šećer s maslacem u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Potom umiješaj smjesu s brašnom i dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  5. Umiješaj breskve pa smjesu prebaci u pripremljeni kalup i zagladi.
  6. Peci otprilike sat vremena pa čačkalicom provjeri je li pečeno. 

Kolač reži tek nakon što se u potpunosti ohladi, a po želji ga prelij glazurom od šećera. U slast!

 

Možda vas zanima... Izvanredna sezonska limunada s breskvama Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.