Kolumne Gastrolovci 02. srpnja 2020.

Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja

Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od štrudlice?

Nedavno sam u Zagorju ubrao predivne trešnje koje su jednostavno morale biti nekako iskorištene, osim pojedene onako svježe, mesnate, slatke i sočne. Odlučio sam razvući tijesto i napraviti popodnevni desert.

Štrudla je ispala odlično, a sada je na tebi red da zasučeš rukave i napraviš nešto kao s ovih fotografija. Slijedi recept.

 

Možda vas zanima... Jednostavna rolada s jagodama i šlagom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu Sweety&Spicy te pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

 | Author: Sweety and Spicy Sweety and Spicy

Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna za vučena tijesta
  •  3 dl vode
  • malo ulja
  • sol

Ostali sastojci:

  • 350 g trešanja
  • vanillin šećer
  • 4-5 žlica šećera
  • krušne mrvice

 

Možda vas zanima... Sok od bazge - svibanjski hit koji vraća u djetinjstvo Kolumne

 

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odmori 1-2 sata.
  2. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite tijesto što tanje možete. Ako pukne slobodno zakrpajte.
  3. Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugog aromata.
  4.  1/3 razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje. Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje,.
  5. Nauljite protvan i prebacite štrudlu u njega te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.

 | Author: Sweety and Spicy Sweety and Spicy

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.