Kolumne Gastrolovci 01. srpnja 2023.

Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja

Štrudla od trešanja foto: Sweety and Spicy
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od štrudlice?

Nedavno sam u Zagorju ubrao predivne trešnje koje su jednostavno morale biti nekako iskorištene, osim pojedene onako svježe, mesnate, slatke i sočne. Odlučio sam razvući tijesto i napraviti popodnevni desert.

Štrudla je ispala odlično, a sada je na tebi red da zasučeš rukave i napraviš nešto kao s ovih fotografija. Slijedi recept.

 

Možda vas zanima... Jednostavna rolada s jagodama i šlagom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu Sweety&Spicy te pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Štrudla od trešanja

Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna za vučena tijesta
  •  3 dl vode
  • malo ulja
  • sol

Ostali sastojci:

  • 350 g trešanja
  • vanillin šećer
  • 4-5 žlica šećera
  • krušne mrvice

 

Možda vas zanima... Sirup od bazge - svibanjski hit koji vraća u djetinjstvo Kolumne

 

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto i pusti da odmori sat vremena.
  2. Uzmi komad tijesta veličine šake i napravi kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljošti tijesto i razvaljaj u svim smjerovima koliko možeš. Malo naulji ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvuci što tanje možeš. Ako pukne slobodno "zakrpaj".
  3. Trešnje očisti od koštica i pomiješaj sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možeš staviti i malo ruma ili drugog aromata.
  4.  Trećinu razvučenog tijesta pospi s malo krušnih mrvica, a potom pobacaj trešnje. Otrgni debele rubove, preklopi bočne stranice te zarolaj tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje,.
  5. Naulji protvan i prebaci štrudlu u njega te peci na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:21 06. Srpanj 2022.

    svaka čast