Još jedna poslastica s breskvama i još jedno veliko zadovoljstvo. Zapečene breskve s mascarpone sirom genijalna su i vrlo jednostavna ljetna slastica
Želiš ljetni desert koji se brzo i lako priprema? Onda svakako isprobaj i zapamti ovaj jednostavan recept za pečene breskve s mascarpone sirom. Jer ovo je prava ljetna rapsodija okusa.
Nabavi savršeno zrele breskve i oduševi se ovim desertom., recept je u nastavku!
Pečene breskve s mascarpone sirom
foto: Nuts & Twigs/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pečene breskve s mascarpone sirom
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Breskva
4
kom
Maslac
Med
Mascarpone
250
g
Slatko vrhnje
150
ml
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Listići badema
Postupak
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
Breskve operi, prepolovi te im izvadi košticu. Polovice posloži na protvan, s korom okrenutom prema dolje. Na svaku polovicu breskve stavi kockicu maslaca i prelij žličicom meda.
Breskve peci 20 minuta.
Dok se breskve peku tostiraj bademe u tavi i pripremi kremu.
Mascarpone, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije miksaj dok se sastojci ne povežu pa ostavi u frižideru do posluživanja.
U jednoj porciji serviraj po 2 polovice breskve, prekrij ih kremom i pospi tostiranim bademima.
Umjesto listića badema ovaj je desert jako ukusan i s pistacijama, a breskve možeš zapeći i na grilu, umjesto u pećnici.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.