Recepti 7956 prikaza 25. lipnja 2018.

Talijanska poslastica: Krostata s breskvama

Thinkstock
Hrskavo-voćna kombinacija s breskvom i slatkim vrhnjem čini savršen desert.

Krostata je izvorna talijanska slastica i već je u 15. stoljeću Martino da Como spominje u svojoj kuharici “Umjetnost kuhanja”.

Ova ukusna pita od prhkog tijesta i voća plijeni svojom jednostavnošću i odličnim ukusom. Samo s jednom korom koja se priprema sasvim jednostavno i uz dodatak malo voća na stolu ćete dobiti izvrstan desert.  Sigurno ćete biti iznenađeni ukusom koje nam pruža prhko tijesto s voćem u sredini.

 

Krostata od smokve Možda vas zanima... Slatki grijeh: Krostata od smokava, ricotte i meda None

 

Možda vas zanima... Talijanska krostata od suhih smokava Recepti

 

Donosimo vam recept za krostatu s breskvama

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 1 dl vode
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 170 g maslaca

Za nadjev:

  • 4  breskve
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 slatko vrhnje

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obluku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. U zdjeli pomiješajte breskve narezane na ploške sa šećerom.
  3. Tijesto razvaljajte na veličinu lima u kojem ćete peći krostatu, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto posložite breskve. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
  4. Krostatu ukrasite s tučenim slatkim vrhnjem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.