Zašto ćeš obožavati ovu zobenu kašu? Gotova je dok spavaš, izgleda kao desert, ali je puna nutrijenata… I prefina je!
Ako si od onih koji ujutro jedva otvore oči, a kamoli lonac – ovo je doručak koji će te oduševiti. Ovu “prekonoćnu" zobenu kašu ne treba kuhati – dovoljno ih je zamiješati navečer i ujutro te dočeka gusti, hranjivi "puding" koji se jede hladan, a pršti okusima.
Divni začini i tekstura pudinga
U ovoj verziji spajaju se slatke, zrele breskve, cimet, javorov sirup i bogati preljev od krem sira i grčkog jogurta. Zobene pahuljice daju energiju i vlakna, mlijeko i jogurt bogati su proteinima i kalcijem, a breskve unose dozu vitamina – sve što ti treba za dobar početak dana.
Ova zobena kaša dobiva teksturu pudinga bez kuhanja, a možeš je čuvati do četiri dana u hladnjaku. Idealno za dane kad želiš preskočiti stres, ali ne i doručak.
Zobena kaša s breskvama
foto: Marina/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Zobena kaša s breskvama
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Zobene pahuljice
2
šalica
Mlijeko
1,75
šalica
Grčki jogurt
1
šalica
Javorov sirup
7
žličica
Ekstrakt vanilije
2
žličica
Cimet
0,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Krem sir
60
g
Breskva
1
kom
Postupak
U zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko, ½ šalice jogurta, 4 žličice javorovog sirupa, 1 žličicu vanilije, cimet i sol. Promiješaj i zatvori poklopcem ili prozirnom folijom. Stavi u hladnjak na najmanje 8 sati, a najdulje do 4 dana.
Izmiješaj krem sir s preostalom ½ šalice jogurta, 1 žlicom javorovog sirupa i 1 žličicom vanilije. Miješaj dok smjesa ne postane potpuno glatka. Spremi u zatvorenu posudu i stavi u hladnjak (može stajati do 5 dana).
Posluživanje: u svaku od 4 čaše, zdjelice ili staklenke stavi po ¾ šalice smjese od zobenih pahuljica. Na to rasporedi po ¼ šalice narezane breskve, pa na vrh dodaj oko 3 žlice kreme od sira i jogurta.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
412 kcal
20 %
MASTI
14,00 g
19 %
KOLESTEROL
0,29 g
0 %
UH
56,00 g
20 %
PROTEINI
16,00 g
32 %
Breskve su bogate antioksidansima te vitaminima A i C koji podržavaju imunitet i zdravlje kože, a zob sadrži vlakna i biljne proteine koji pomažu probavi i održavanju energije kroz jutro.