Recepti Doručak 28. srpnja 2025.

Zobena kaša s breskvama za slatki početak dana

Doručak
5 MIN
0 MIN
4
JEDNOSTAVNO
zobena kaša s breskvama
Zobena kaša s breskvama
foto: From My Bowl/Pinterest
Zašto ćeš obožavati ovu zobenu kašu? Gotova je dok spavaš, izgleda kao desert, ali je puna nutrijenata… I prefina je!

Ako si od onih koji ujutro jedva otvore oči, a kamoli lonac – ovo je doručak koji će te oduševiti. Ovu “prekonoćnu" zobenu kašu ne treba kuhati – dovoljno ih je zamiješati navečer i ujutro te dočeka gusti, hranjivi "puding" koji se jede hladan, a pršti okusima.

Divni začini i tekstura pudinga

U ovoj verziji spajaju se slatke, zrele breskve, cimet, javorov sirup i bogati preljev od krem sira i grčkog jogurta. Zobene pahuljice daju energiju i vlakna, mlijeko i jogurt bogati su proteinima i kalcijem, a breskve unose dozu vitamina – sve što ti treba za dobar početak dana.

Ova zobena kaša dobiva teksturu pudinga bez kuhanja, a možeš je čuvati do četiri dana u hladnjaku. Idealno za dane kad želiš preskočiti stres, ali ne i doručak.

zobena kaša s breskvama | Author: Marina/Pinterest Zobena kaša s breskvama foto: Marina/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Zobena kaša s breskvama
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Zobene pahuljice 2 šalica
  • Mlijeko 1,75 šalica
  • Grčki jogurt 1 šalica
  • Javorov sirup 7 žličica
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Cimet 0,50 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Krem sir 60 g
  • Breskva 1 kom
Postupak
  1. U zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko, ½ šalice jogurta, 4 žličice javorovog sirupa, 1 žličicu vanilije, cimet i sol. Promiješaj i zatvori poklopcem ili prozirnom folijom. Stavi u hladnjak na najmanje 8 sati, a najdulje do 4 dana.


  2. Izmiješaj krem sir s preostalom ½ šalice jogurta, 1 žlicom javorovog sirupa i 1 žličicom vanilije. Miješaj dok smjesa ne postane potpuno glatka. Spremi u zatvorenu posudu i stavi u hladnjak (može stajati do 5 dana).


  3. Posluživanje: u svaku od 4 čaše, zdjelice ili staklenke stavi po ¾ šalice smjese od zobenih pahuljica. Na to rasporedi po ¼ šalice narezane breskve, pa na vrh dodaj oko 3 žlice kreme od sira i jogurta.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

412 kcal

20 %

MASTI

14,00 g

19 %

KOLESTEROL

0,29 g

0 %

UH

56,00 g

20 %

PROTEINI

16,00 g

32 %

Breskve su bogate antioksidansima te vitaminima A i C koji podržavaju imunitet i zdravlje kože, a zob sadrži vlakna i biljne proteine koji pomažu probavi i održavanju energije kroz jutro.

 Doručkuj, jer doručak je najvažniji obrok u danu!

Zobena kaša s pršutom i sirom gotova za 5 minuta Možda vas zanima... Zobena kaša s pršutom i sirom gotova za 5 minuta Recepti Zobena kaša s okusom pite od jabuka Možda vas zanima... Zobena kaša s okusom pite od jabuka Recepti Kaša od kokosa i čokolade Možda vas zanima... Započni dan kašom od kokosa i čokolade! Recepti Možda vas zanima... Ovih pet grešaka u pripremi zobene kaše moraš izbjeći Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.