Kad žuriš, a treba ti nešto fino… tu je zobena kaša s okusom pite od jabuka
Skošiš iz kreveta, čeka te naporan dan… Što je najgore, glad je tu, ali žuriš... OK, što je, tu je. Ali idući put možeš taj scenarij dočekati spreman uz doručak koji spaja praktičnost i nostalgične jesensko-zimske okuse.
Savršeno pripremljena večer prije, ova divna zobena kaša koja se priprema preko noći ujutro će te dočekati gotova i puna okusa – bez stresa i žurbe.
Inspirirana pitom od jabuka, ova kaša spaja omiljene okuse u kremastu teksturu koja je bogata vlaknima i proteinima. Priprema je jednostavna, a sastojci prilagodljivi – možeš koristiti omiljeno mlijeko, dodati kefir za dodatnu svježinu ili se poigrati garniranjem. Rezultat je zdrav i ukusan obrok koji će ti uljepšati hladno jutro.
Ne gasi ekran dok kuham
Zobena kaša s okusom pite od jabuka
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jabuka
1,50
šalica
Javorov sirup
2,50
žlica
Limunova korica
2
žličica
Sok od limuna
1
žlica
Cimet
1
žličica
Đumbir u prahu
0,25
žličica
Mlijeko
2
šalica
Jogurt
1
šalica
Sol
0,25
žličica
Zobene pahuljice
2,25
šalica
Postupak
U malom loncu pomiješaj jabuke (najbolje kisele, primjerice granny smith), javorov sirup, limunov sok, cimet i đumbir. Kuhaj na srednje jakoj vatri dok ne zavrije, a zatim smanji vatru i lagano kuhaj poklopljeno, povremeno miješajući, dok jabuke ne omekšaju i ne stvore sirup, 5-8 minuta. Ohladi smjesu.
U velikoj zdjeli pomiješaj mlijeko, jogurt, sol i naribanu koricu limuna dok ne dobiješ glatku smjesu.
Dodaj zobene pahuljice i dobro ih umiješaj. Smjesu raspodijeli u četiri staklenke ili posude s poklopcem (svaka po ¾ šalice). Na vrh svake posude dodaj po tri žlice smjese jabuka.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.