Recepti 3284 prikaza 02. ožujka 2019.

Brzi proteinski kruh Jamieja Olivera

Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite kruh Jamieja Olivera u kojem ćete moći uživati cijeli tjedan!

Ovaj kruh napravit ćete za otprilike sat vremena, a moći ćete ga jesti danima – najprije svježeg pa tostiranog, ali i u obliku krutona. Ako želite da se razvije malo kompleksniji, kiselkasti okus, pripremljeno tijesto prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku tijekom noći. 

Kombinirajte ga s namazima od sira ili jogurta, jajima i svježim povrćem ili se posladite voćnim verzijama.

 

Možda vas zanima... Jamiejeve pločice sa zobenim pahuljicama Recepti

 

Sastojci:

  • 7 g suhog kvasca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 250 g brašna od slanutka
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g lanenih sjemenki
  • 100 g miješanih sjemenki (chia, mak, sezam, suncokret)
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4 velika jaja

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Obložite duguljasti kalup papirom za pečenje.
  2. U posudu ulijte 375 ml mlake vode, dodajte kvasac i uje, pomiješajte i ostavite sa strane pet minuta.
  3. Pomiješajte brašno od slanutka, mljevene bademe i sjemenke u velikoj posudi s prstohvatom stoli.
  4. Napravite rupu u sredini, dodajte nasjeckani ružmarin i jaja i promiješajte, a potom ulijte kvasac.
  5. Umijesite vrlo mekano tijesto i prebacite ga u pripremljeni kalup za kruh.
  6. Pecite ga otprilike 45 minuta i čačkalicom provjerite sredinu. Pričekajte barem 20 minuta prije rezanja.

 

Možda vas zanima... Jamiejev krumpir - ljepljiv, hrskav i aromatičan Recepti

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.