Recepti Kruh i pecivo 06. kolovoza 2024.

Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh

Jamie Oliver kruh
Jamie Oliver ima odličan recept za zdravi proteinski kruh
foto: Shutterstock; PA/PIXSELL
A tko ne voli Jamieja Olivera? Recept za njegov proteinski kruh je jedan od svevremenskih, a možeš ga jesti na bezbroj načina i u svako doba dana...

Kruh je ono bez čega često ne možemo, a još češće nam stvara probleme jer smo skloni birati nezdrave i jednostavnije varijante. No, ako na raspolaganju imaš zdravu i kod kuće napravljenu verziju, onda je to fantastičan dodatak obroku.

Posebno doručku ili večeri. Zato je recept za proteinski kruh čiji je autor Jamie Oliver savršen izbor. 

Kruh s krumpirom Možda vas zanima... Kruh s krumpirom osvaja okusom i dugo ostaje svjež Recepti

Proteinski kruh gotov za sat vremena

Ovaj kruh napravit ćeš za otprilike sat vremena, a možeš ga jesti danima. Najprije ga možeš jesti svježeg, pa tostiranog, ali i u obliku krutona. Ako želiš malo kompleksniji, kiselkasti okus, pripremljeno tijesto prekrij plastičnom folijom i ostavi u hladnjaku tijekom noći. 

Kombiniraj ga s namazima od sira ili jogurta, jajima i svježim povrćem ili posegni za voćnim verzijama.

 | Author: Instagram, @jamieoliver Proteinski kruh foto: Instagram, @jamieoliver

Ne gasi ekran dok kuham

Proteinski kruh - recept by Jamie Oliver
25 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Instant kvasac 7 g
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Brašno od slanutka 250 g
  • Mljeveni bademi 100 g
  • Sjemenke lana 50 g
  • Chia sjemenke 25 g
  • Sjemenke maka 25 g
  • Sjemenke sezama 25 g
  • Sjemenke suncokreta 25 g
  • Ružmarin 2 žličica
  • Jaje 4 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Obloži duguljasti kalup papirom za pečenje.


  2. U posudu ulij 375 ml mlake vode, dodaj kvasac i uje, pomiješaj i ostavi sa strane pet minuta.


  3. Pomiješaj brašno od slanutka, mljevene bademe i sjemenke u velikoj posudi s prstohvatom stoli.


  4. Napravi rupu u sredini, dodaj nasjeckani ružmarin i jaja i promiješaj, a potom ulij kvasac.


  5. Umijesi vrlo mekano tijesto i prebaci ga u pripremljeni kalup za kruh.


  6. Peci ga otprilike 45 minuta i čačkalicom provjeri sredinu. Pričekaj barem 20 minuta prije rezanja.


 

kruh Možda vas zanima... Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh Špajza