Recepti 20. rujna 2022.

Proteinski kruh Jamieja Olivera uvijek je hit

foto: Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
A tko ne voli Jamieja Olivera? Recept za njegov proteinski kruh je jedan od svevremenskih, a možeš ga jesti na bezbroj načina i u svako doba dana.

Kruh je ono bez čega često ne možemo, a još češće nam stvara probleme jer smo skloni birati nezdrave i jednostavnije varijante. No, ako na raspolaganju imaš zdravu i kod kuće napravljenu verziju, onda je to fantastičan dodatak obroku. Posebno doručku ili večeri. Zato je proteinski kruh Jamieja Olivera savršen izbor. 

Ovaj kruh napravit ćeš za otprilike sat vremena, a možeš ga jesti danima. Najprije ga možeš jesti svježeg, pa tostiranog, ali i u obliku krutona. Ako želiš malo kompleksniji, kiselkasti okus, pripremljeno tijesto prekrij plastičnom folijom i ostavi u hladnjaku tijekom noći. 

Kombiniraj ga s namazima od sira ili jogurta, jajima i svježim povrćem ili posegni za voćnim verzijama.

 

Možda vas zanima... Jamiejeve pločice sa zobenim pahuljicama Recepti

 

Sastojci:

  • 7 g suhog kvasca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 250 g brašna od slanutka
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g lanenih sjemenki
  • 100 g miješanih sjemenki (chia, mak, sezam, suncokret)
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4 velika jaja

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Obloži duguljasti kalup papirom za pečenje.
  2. U posudu ulij 375 ml mlake vode, dodaj kvasac i uje, pomiješaj i ostavi sa strane pet minuta.
  3. Pomiješaj brašno od slanutka, mljevene bademe i sjemenke u velikoj posudi s prstohvatom stoli.
  4. Napravi rupu u sredini, dodaj nasjeckani ružmarin i jaja i promiješaj, a potom ulij kvasac.
  5. Umijesi vrlo mekano tijesto i prebaci ga u pripremljeni kalup za kruh.
  6. Peci ga otprilike 45 minuta i čačkalicom provjeri sredinu. Pričekaj barem 20 minuta prije rezanja.

 

Možda vas zanima... Jamiejev krumpir - ljepljiv, hrskav i aromatičan Recepti

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.