Ako si potpuno neiskusna u pripremi kruha i peciva, obavezno pročitaj ove jednostavne savjete. Čak ni ambicioznim i vještim amaterima upute popularnog kuhara neće biti naodmet.
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i na dno stavite lim za pečenje u koji možeš uliti vodu. U isto vrijeme kad stavljaš kruh, tu posudu napuni hladnom vodom. Zbog pare tvoja štruca kruha neće napuknuti, a korica će biti lagana i hrskava.
2. Ako nisi sigurna da li se tijesto dovoljno diglo, otrgni komadić i probaj ga rastegnuti. Ako ga možeš razvući do dvadeset centimetara, budi sigurna da je spremno za pećnicu.
3. Naulji ruke kako se tijesto ne bi lijepo za njih kad ga mijesiš. Nemoj koristiti brašno jer bi veća količina mogla utjecati na kvalitetu tijesta.
4. Obavezno zagrij mlijeko prije nego ga uliješ u smjesu. Masnoće iz mlijeka bi mogle usporiti dizanje tijesta, a to se balansira toplinom.
5. Kada miješaš sastojke, obavezno kvasac i sol stavi na suprotnu stranu posude jer postoji mogućnost da zbog soli kvasac neće djelovati.
6. Ako su te savjetovali da se tijesto mora dizati na toplom mjestu, nisu ti učinili uslugu. Sporije dizanje garantira bolji okus pa imaj strpljenja.
Baci oko na naše recepte i isprobaj savjete Paula Hollywooda!