Špajza 20. siječnja 2020.

Do savršenog kruha uz savjete Paula Hollywooda

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Apsolutni vladar kruha i peciva, Paul Hollywood, podijelio je sa svojim obožavateljima nekoliko savjeta zbog kojih više nikad nećeš biti nezadovoljna rezultatom.

Ako si potpuno neiskusna u pripremi kruha i peciva, obavezno pročitaj ove jednostavne savjete. Čak ni ambicioznim i vještim amaterima upute popularnog kuhara neće biti naodmet. 

 

Možda vas zanima... Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti Recepti

 

1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i na dno stavite lim za pečenje u koji možeš uliti vodu. U isto vrijeme kad stavljaš kruh, tu posudu napuni hladnom vodom. Zbog pare tvoja štruca kruha neće napuknuti, a korica će biti lagana i hrskava.

2. Ako nisi sigurna da li se tijesto dovoljno diglo, otrgni komadić i probaj ga rastegnuti. Ako ga možeš razvući do dvadeset centimetara, budi sigurna da je spremno za pećnicu.

3. Naulji ruke kako se tijesto ne bi lijepo za njih kad ga mijesiš. Nemoj koristiti brašno jer bi veća količina mogla utjecati na kvalitetu tijesta.

 

Kruh | Author: Thinkstock Thinkstock

 

4. Obavezno zagrij mlijeko prije nego ga uliješ u smjesu. Masnoće iz mlijeka bi mogle usporiti dizanje tijesta, a to se balansira toplinom.

5. Kada miješaš sastojke, obavezno kvasac i sol stavi na suprotnu stranu posude jer postoji mogućnost da zbog soli kvasac neće djelovati.

6. Ako su te savjetovali da se tijesto mora dizati na toplom mjestu, nisu ti učinili uslugu. Sporije dizanje garantira bolji okus pa imaj strpljenja.

 

Možda vas zanima... Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa Recepti

 

Baci oko na naše recepte i isprobaj savjete Paula Hollywooda!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.