Recepti Kruh i pecivo 19. siječnja 2025.

Ovaj kruh uspijeva svaki put, a uopće se ne mora mijesiti!

Kruh i pecivo
50 MIN
50 MIN
16
SREDNJE
kruh
Imamo super recept za domaći kruh
foto: Olivie Strauss/Unsplash
Imamo najbolji recept za savršen domaći kruh koji se ne mijesi. Vjeruj nam, uspjet će ti svaki put, a niti jedan kupovni neće mu biti ravan!

Želiš li kod kuće ispeći najfiniji i najhrskaviji domaći kruh, na pravom si mjestu! Imamo uistinu jednostavan i pouzdan recept za domaći kruh koji se ne mijesi. Vjeruj nam, osvojit će te na prvi griz!

Složit ćeš se s nama da ne postoji ništa tako dobro kao miris domaćeg kruha koji se širi kuhinjom, a dobra je vijest da mirisan domaći kruh možeš napraviti u nekoliko jednostavnih koraka. Priprema izvrsnog domaćeg kruha s hrskavom koricom i mekom sredinom zapravo je vrlo jednostavna.

Potrebni su ti samo osnovni sastojci: brašno, kvasac, sol i voda te malo truda i strpljenja. Od opreme će ti trebati duboka zdjela s poklopcem, najbolje vatrostalna ili bilo koja druga bez plastičnih dijelova koji bi se mogli rastopiti od vrućine.

pull apart bread Možda vas zanima... Hit recept za pull apart kruh s maslacem i češnjakom Recepti Kruh s krumpirom Možda vas zanima... Kruh s krumpirom osvaja okusom i dugo ostaje svjež Recepti

Najteži dio - čekanje da se kruh ohladi

Najteži dio pečenja kruha je čekanje da se ohladi. Kada ga onako vrućeg i mirisnog izvadiš iz pećnice, minute će se činiti kao sati. No, iako je teško suzdržati se od isprobavanja, ostavi ga da se hladi barem pola sata prije rezanja.

Recept koji donosimo u nastavku jedan je od najpopularnijih recepata koje je The New York Times ikada objavio! Donosimo recept poznatog pekara Jima Laheyja, vlasnika pekarnice Sullivan Street Bakery.

kruh | Author: Olivie Strauss/Unsplash Kod kuće ispeci genijalan domaći kruh foto: Olivie Strauss/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći kruh koji se ne mijesi
50 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 200 g
  • Integralno brašno 200 g
  • Voda 300 ml
  • Sol 1 žličica
  • Instant kvasac 0,25 žličica
Postupak
  1. U zdjeli rukom pomiješaj brašno, sol i kvasac.


  2. Zatim dodaj vodu i kuhačom (ili rukom) promiješaj da se sastojci povežu, ne moraš mijesiti.


  3. Smjesa će biti mekana i ljepljiva. Prekrij krpom i pusti da odstoji na hladnom 12 do 16 sati.


  4. Nakon stajanja, smjesa će se dosta dignuti, bit će još mekša i pojavit će se mali mjehurići na površini. 


  5. Pobrašni radnu plohu i prebaci tijesto iz posude. Pobrašni i tijesto također.  


  6. Rukama raširi tijesto i zatim rubove preklopi kao da slažeš kuvertu. 


  7. Prebaci ga na dobro pobrašnjenu krpu tako da je preklopljena strana dolje.


  8. Zamotaj u krpu i pusti da stoji dok se pećnica ne zagrije.


  9. Pećnicu zagrij na 250 ° zajedno sa zdjelom s poklopcem u kojoj ćeš peći kruh. 


  10. Treba ti duboka zdjela s poklopcem, najbolje vatrostalna ili bilo koja bez plastičnih dijelova koji se mogu otopiti od vrućine. Takozvani dutch oven, odnosno teška gusena posuda s poklopcem.


  11. Kad se pećnica i zdjela zagriju, izvadi zdjelu, u nju stavi kruh tako da je preklopljeni dio gore.


  12. Poklopi zdjelu i stavi ga peći 30 minuta.


  13. Nakon 30 minuta temperaturu smanji na 200 stupnjeva, otklopi zdjelu te peci dok se ne napravi hrskava, zlaćano-smeđa korica. 


  14. Izvadi pečeni kruh iz zposude, zamotaj ga u krpu i ostavi da se ohladi.


Imamo najbolje savjete za najfiniji kruh i super ideje što napraviti sa starim kruhom...

Paul Hollywood Možda vas zanima... Slavni Paul Hollywood zna sve tajne sourdough tijesta Recepti kruh Možda vas zanima... Uz jednostavan trik održi kruh svježim Špajza Možda vas zanima... Aromatizirane kockice starog kruha savršen su dodatak juhi od buče Recepti Mliječni kruh Možda vas zanima... Najukusniji mliječni kruh koji ćeš ikada probati Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:19 19. Siječanj 2024.

    lijepo